2015. március 04. 22:32 - villgabor

Csak nem a Vision-él a következő Infinity Stone!?

Érdekes ám annál valószínűbb elmélettel állt elő a Comicbook.com. A most megjelent Avengers: Age of Ultron trailer-ben (végre) láthattuk a Vision-t. És ezzel lehet a stúdió többet árult el mint amennyit szeretett volna?

Először is gyorsan szedjük össze az eddigi köveket. Az első volt a Tesseract, amit a Marvel Stúdió elnöke, Kevin Feige hivatalosan is megerősített, hogy nem más mint a Space Gem. A második kő, amit hivatalosan is megerősített a rendező, James Gunn, tavaly nyáron bemutatott The Guardians of the Galaxy-ben lévő Orb, azaz a Power Gem volt. A két előző információ tudomásának köszönhetően következtethetünk arra, hogy a harmadik kő nem más mint az Aether, amit a Thor: Dark World-ben láthattunk. Ez valószínűleg a Reality Gem, mivel láthatóan manipulálni tudta a teret a használója kénye kedvére. A negyedik kő valószínűleg Loki jogarában lévő erő forrása és mivel jó párszor mutatott be vele mind-controll trükköt, vélhetően az lesz a Mind Gem. Vicces dolog a sztoriban, hogy ezt a bizonyos Jogart nem más adta Lokinak mint Thanos. Tehát Thanos megbízta Lokit, hogy szerezze meg neki a Tesseract-ot, cserébe ő bosszút állhat a bátyján. Valószínűleg Lokinak fogalma se volt arról, hogy mi is az amit el kellett elhozni, illetve milyen fegyvert kapott ennek kivitelezésére. De a terve nem jött össze, nem csak hogy nem sikerült neki megszerezni a 2. követ, de Loki szépen elvesztette neki azt az egyet is aminek legalább már birtokában volt.

Vissza térve a Vision témára... Tehát azt jelenti, hogy még 2 kő maradt felfedezetlenül. Ezek a Soul Gem és a Time Gem.

A képregényekben a Soul Gem gyakran tűnik fel karakterek homlokába ágyazva, bár nem annak akit a trailerben láttunk. A képregényekben Adam Warlock homlokán van a kő. Ez a karakter elég rejtélyes, mesterségesen előállított "tökéletes-ember", akit elég sok szál fűz a kozmikus birodalmakhoz. És ráadásul elég sokszor vált oldalt jók és rosszak között. Bár Adam Warlock bebábozódva, "easter-egg" formájában(eldugott meglepetés a rajongóknak, a marvel filmek általában dugig vannak velük és tényleg csak a nagyon fanatikusok szúrják ki őket. Legismertebb easter-egg Stan Lee felbukkanása minden filmben), valószínűleg őt most félre is teszik, sőt lehet elő se veszik.

A Vision-t eredetileg ugye Ultron alkotja meg, egyfajta bizonyítékként, hogy ő ennyivel is az emberek felett áll, hogy Isten módjára életet teremt. Vision tulajdonképp a fegyvere volt a Bosszúállókkal szemben, de végül átáll hozzájuk és teremtője ellen fordul. Hirtelen ember módjára érezni kezd, és ez az a pont amit elég nehéz lenne a filmben bemutatni. Vision a képregényekben az emberi érzéseit úgy "szerzi meg", hogy Simon Williams érzéseit másolja le, ő viszont eddig (még) nem mutatkozott be a Marvel Moziverzumban.

Továbbá a képregényekben is van Vision homlokán egy gem, egy "szolár ékkő", amivel képes energiát elnyelni és egyben lézersugárként ki is bocsájtani. És itt jött el a pont ahol 3 dolgot ütnek egy csapásra a stúdiónál. Ahelyett hogy egy egyszerű szolár ékkövet kapna Vision, megkapja a Soul Gemet. Ezzel kiküszöbölik Simon Williams féle érzelem átültetést, hisz maga a kő kelti életre a robotot. Továbbá nem kell bajlódniuk Adam Warlock sztoriba hozatalával, ahhoz hogy a Soul Gemet behozzák a sztoriba. És végül egyből egy borzasztóan fontos szerephez juttatják a karaktert, hiszen ezzel szó szerint céltábla lett festve a homlokára, ami csak arra vár hogy Thanos lesújtson rá.

Mivel a hivatalos Avengers: Infinity War teaser már meg is jelent, amiben láthattuk, hogy Thanos mind a 6 követ megszerezte, és a hüvelyk ujján nem más virít mint az a bizonyos sárga Soul Gem.

Ha ez igaz és a Vision tényleg birtokolja a Soul Gem-et, akkor nem maradt már más hátra mint az utolsó kő, azaz a Time Gem. Feltételezhetően ezt a követ a Doctor Strange film fogja elhozni nekünk, hisz azt már tudjuk, hogy teljesen új dimenziókat nyit majd meg előttünk, de ez az elmélet már egy másik történet lesz.

Az Avengers: Age of Ultron 2015 Május elsején kerül a mozikba.
A Doctor Strange 2016 November 16-én kerül a mozikba.
Az Avengers: Infinity War Par I. 2018 Május 4-én a Part II. pedig 2019 Május 3-án kerül a mozikba
További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr657241677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

amanojaku 2015.03.22. 13:13:33

tök jó ötlet, meg valószínű is, de azért: hogy jutnak hozzá ahhoz a kőhöz, hogy azután belenyomják vízió képébe? hogy kerül a földre?

2015.09.23. 13:21:11

@amanojaku: nézd meg a filmet és megkapod a választ! :D
süti beállítások módosítása