2015. április 19. 17:08 - villgabor

A "Rejtélyes nő a barlangban" jelenet kivágva az Avengers: Age of Ultron-ból

Bizonyára sokan emlékeznek, amikor kijöttek az Avengers: Age of Ultron első trailerei, a netes cikkek tele voltak, egy bizonyos rejtélyes fekete nővel, aki egy barlang jelenetben látszik. Nos hát ez a rejtély nem fog megoldódni, hiszen a végső vágásnál őt is "elkaszálták".

Joss Whedon utolsó előtti vágásánál az Avengers: Age of Ultron még 3 és fél órás azaz 210 perces volt! A stúdió ezt azonban (nagy bánatunkra - szerk.) felülbírálta, hogy túl hosszú. Ezt követően nyerte el a film a végleges, 142 perces hosszát.

"Van 1-2 jelenet aminek nem örülök, hogy nem lesznek benne, de végül is nem olyan fontosak"- nyilatkozta Whedon

Ennek a "mészárlásnak" esett áldozatául ez a karakter is, akit sokan Suri-nak gondoltak, aki T'Challa azaz a Black Panther húga. Ezt a jelenetet úgy ahogy van kivágták a filmből.

Nem sokkal később Kevin Feige is megszólalt az ügyben - "Az a jelenet csak egy látomás volt. Csak egy érdekes látomás az egyik 'álom jelenetből'. Pontosabban Thor álomjelenetéből, amikor körbenéz és mindenhol furcsa dolgokat lát". 

Ennek és Scarlet Witch képességeinek tudatában, arra gondolhatunk, hogy ebben a jelenetben éppen ő szórakozott Thor elméjével. És a fekete nő valójában egy lényegtelen "senki" volt.

Ezt leszámítva is, a filmet elég csúnyán megvágták, ha azt vesszük, hogy több mint 1 órával rövidebb lett Whedon végleges verziójánál. Egyébként a rendező azért vállalta el a második rész elkészítését, mert bár a az első film is kassza siker lett, sőt a rajongók és nem rajongók is odáig voltak érte, neki nem igazán tetszett. Akár hányszor újra nézi, nem tetszik neki. Ezért jött a motiváció, hogy a második részt szinte tökéletesre csinálja. Régen amikor csak tv sorozatokat írt, mindig azt mondta és mondták a munkáira, hogy "jó lesz ez így is". Többé nem akarja ezt hallani és főleg nem egy Avengers film után.

Mint tudjuk, az Avengers: Infinity War Part I.-II. már nem Joss rendezi, nem vállalta, hanem Joe és Anthony Russo, a Captain America: The Winter Soldier rendező testvérpárosa készítik. Lehetséges, hogy Whedon "felmondásához" ez az újra vágás, és az ehhez hasonló felülbírálások és változtatások vezettek?

Az Avengers: Age of Ultron 2015 Május 7-én kerül a Magyar mozikba.
További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr997380970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása