2015. május 22. 17:05 - villgabor

A Fekete Párduc vadászni kezd

De vajon kire? Nos, ha a képből még valaki nem jött volna rá, annak elárulom, hogy nem más, mint a Winter Soldier, azaz Bucky a célpontja. És ez a Captain America: Civil War-ban fog bekövetkezni.

A Black Panther, azaz T'Challa, a nagyon fejlett, vibrániumon alapuló technológiával rendelkező dél-afrikai törzs vezetője. Elszigetelt nép, senkit nem engednek be maguk közé, vibrániumot pedig végképp nem osztják meg senkivel. A Captain America: The First Avenger-ben hallhattuk is Starkot, miszerint az összes vibránium ami létezik (Wakandán kívül) az ez a pajzs, amit végül a Kapitány meg is kapott. T'Challa fejlett érzékszervekkel, harctudással és megannyi vibránium alapú fegyverrel van felszerelve, a tökéletes gyilkoló gép.

A Winter Soldier, azaz Bucky Barnes, eredetileg magasan képzett katona és harcművész. Steve Rogers legjobb barátja. Miután a HYDRA elfogta, kitörölték az agyát és az egyik karja helyett egy fém kart helyeztek el. Megalkotva a tökéletes bérgyilkost, aki nem hibázik, nem fél és szinte elpusztíthatatlan. 

Nagyon érdekes ötlet őket "egymásnak ereszteni". Vajon ki győzne? Van egy olyan sanda gyanúm, hogy ez nem lesz konkrétan eldöntve, afféle új "Hulk-Thor" rivalizálást láthatunk majd tőlük, miután egy csapatba kerülnek.

Lássuk mi lehet az oka annak, hogy a Fekete Párduc Bucky után ered. Az első teória szerint, amikor Bucky még a HYDRA fogja volt és ők parancsoltak neki, megölettek vele valaki Wakandában. Az a valaki akár lehetett T'Challa édesapja is. De mivel a Winter Soldier-t minden bevetése után deaktiválták és lefagyasztották egy titkos HYDRA bázison, így sose bukkanhatott a Fekete Párduc a nyomára. Azonban most, hogy Bucky szabad, és bár jó útra tért/fog térni, a Fekete Párduc szagot fogott és bosszút akar állni. A második teória szerint Bucky átlépi Wakanda határát, akár vibránium kell neki, akár meg akar ölni valakit, ez bizony az ottani törvényekbe ütközik, így lehet belőle üldözött. Mire kellhet neki a vibránium? Azon kívül, hogy elég jó a piaci árfolyama, az ő karja is fémből van... egy elpusztíthatatlan vibránium kar? Kell ennél több? A harmadik teória a másodikhoz kapcsolódik, lehet Bucky azért kerül Wakanda közelébe, mert bár szabad, még mindig nem teljesen önmaga és most zsoldosként dolgozik. Azt már tudjuk az Age of Ultron-ból, hogy Ulysses Klaw nagyon is érdekelt a a vibránium "piacon". Amit sikerült, nagy nehezen, ellopnia, azt Ultron elvette tőle. Viszont egy kisebb pénz összeghez is hozzá jutott, ezáltal nem kell újból a saját bőrét kockáztatni, elég a felbérli a legjobb bérgyilkost: a Winter Soldier-t.

Érdekes Civil War elé nézünk, sok hős fog egymásnak feszülni. És most ebből az is kiderült, hogy nem csak a regisztrációs törvény miatt.

A Captain America: Civil War 2016 május 6-án kerül a mozikba.
A Black Panther 2018 július 6-án kerül a mozikba.
További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr477482754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása