2015. november 28. 12:20 - villgabor

6 kérdés a Captain America: Civil War trailer után

A Captain America: Civil War trailer végre megérkezett, egész sok mindent láthattunk benne. A Kapitány és Bucky összeálltak és "passzold a pajzsot" játszanak. Falcon embereket rúg arcon, Black Panther embereket rúg arcon, és egy csomó szomorú, elvert arc.

Bár a film csak májusban jelenik meg, egy ilyen nagyszerű trailer is felvet egy két kérdést. Íme a Comicbook.com 6 felvetése.

1. Mekkora szerepe van a filmben Ross tábornok a filmben?

Ross tábornokot először látjuk újra az első fázis óta. Ross-nak meg van a saját gondja a hősökkel, elvakultan körül veszik az általa hőn vadászott Hulk-ot. Épp a Kapitányt próbálja meggyőzni, hogy változásra van szükség.

De mi lesz az ő igazi szerepe? Csupán a kormány egy embere lenne aki az elején felvezeti a konfliktust, vagy nagyobb szerepe van és a háttérből manipulálja az eseményeket? Kétlem, hogy csak egy kis szerep erejéig hozták volna őt vissza. Talán ő állhat Crossbones mögött is?

Természetesen a képregényekből tudjuk, hogy neki is van/lesz egy dühkezelésekkel küzdő vörös alteregója.

2. Hol van Nick Fury és a SHIELD mindeközben?

Ezt a kérdést lehet csak a TV fogja megválaszolni, de a probléma, miszerint a képességekkel rendelkezőket megfigyeljék és irányítsák, jobban befolyásolhatja a sorozatot, mint bármi más eddig. Hiszen az Inhumans faj már most is épp elég konfliktust okoz ilyen téren. Ezen felül, ha a föld legnagyobb hősei egy nemzetközi reptéren verik épp szét egymást, azzal csak illik foglalkozni.

3. Hogy kerül Black Panther a képbe?

Úgy tűnik, hogy a repteres bunyós jelenet egy Afrikai reptéren játszódik. Ezért kapcsolódik bele az itteni csatajelenetbe a Párduc, aki azonban legtöbbször inkább egyedül "dolgozik". Meddig lesz ő benne a történetben? Tényleg Vasember csapatához csatlakozik vagy csak "vigyétek a háborútokat máshová, el az én országomból" típusú szerepe lesz a filmben?

4. Mi lesz ösztönző incidens?

A képregényekben egy fontos, de igen rövid, aztán elfelejtett incidens váltja ki a Civil War eseményeit. Vajon itt is történik valami hasonló, vagy az Age of Ultron eseményei, Sovokia fegyverként használása, volt a forduló pont?

Bár a kapcsolat Tony és Steve konfliktusa között Bucky, az incidens úgy tűnik Ultron volt.

5. Hol van Ant-Man és a Vision?

A két legújabb Bosszúálló egyáltalán nincs benne a trailerben. Feltehetően azért, mert az ő erejük vászonra vitele igényli a legtöbb CGI effektet, ezért nincs még róluk anyag. Érdekes lenne őket látni a reptéri csatajelenetben, mert Tony és Rhodey kellemetlen túlerővel néznek szembe. Még ha Black Widow Stark mellett áll, ő akkor se látszott ebben a jelenetben, míg a Black Panther-ről nem tudni, hogy mindenki ellen van-e vagy ő is oldalt választott.

6. Rhodey halálra van ítélve?

Arról a jelenetről van szó, ahol Rhodey a földön fekszik, az arc reaktora kitépve a mellkasából és a szemei is csukva. Tony pedig vérbefagyó arccal fogja kezei közt a barátját. Az eredeti Civil War történetben is van halál eset a hősök között. Vajon a filmben Rhodey lesz az aki ennek áldozatául esik? Olyan új hősökkel, akik még nem ismerik erejük határait, mint például Scarlet Witch vagy a Winter Soldier, egy ilyen baleset teljesen elképzelhetőnek tűnik.

+1. Hol van Pókember?

Az biztos, hogy Pókember szerepelni fog. De vajon mikor, hol és hogyan? Láthatjuk majd a sokak által spekulált térfél váltást, amikor Peter először Tony oldalán majd a Kapitány oldalán harcol? Mekkora szerepe lesz neki a végkifejletben?

 

A Captain America: Civil War 2016 május 6-án kerül a mozikba
További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews/

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr708122012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.11.29. 15:40:31

A Hangyát állítólag vki kikockázta. egyik képen a kapitány vállán van.

villgabor 2015.11.29. 16:36:20

@doggfather: az csak egy okos photoshop :)
süti beállítások módosítása