2016. április 30. 16:46 - villgabor

7 dolog amire emlékezned kell mielőtt megnézed a Civil War-t

A Captain America: Civil War premiere már a nyakunkon van, sőt egyes országokban már vetítik is. Nem árt a film előtt kicsit feleleveníteni a többi filmről az emlékeinket. És bár a facebook oldalon sorra vesszük a filmeket, a premierig, biztos akadnak akik nem szeretnének minden este megnézni egy Marvel filmet. Nos itt egy 7-es lista arról, hogy mikre érdemes emlékezni!

1. General Ross nem szereti a szuperhősöket!

Bár csak a Hihetetlen Hulk című filmben szerepelt, ott elég jól bebizonyította ezt. Nem csak, hogy nem rajongója az öntörvényű hősöknek, hanem számára csupán eszközök, akinek a kormányt kellene szolgálniuk. Ezért nem meglepő, hogy Ross az, aki az egész regisztrációs törvény a Bosszúállók orra alá tolja.

2. A HYDRA szinte teljesen megszűnt!

A Captain America: The Winter Soldier egyik nagy csavarja, hogy a Kapitány által legyőzött Náci hadtest mégsem semmisült meg, sőt a SHIELD-en belül született ujjá az évek során. Azonban a második Amerikai Kapitány végén a Hydra lebukott melynek sorsa az Avengers: Age of Ultron legelején pecsételődött meg azzal, hogy elfogták az utolsó vezetőt Baron Struckert (akit később Ultron meg is ölt). Szóval a Hydra haldoklik ez tény, de még mindig befolyással bírhat a film történetére, gondoljunk csak bele ott van a két ismert Hydra karakter: Crossbones és Zemo.

3. Tony megigérte Pepper-nek, hogy nem lesz tovább Vasember! 

Stark az Iron Man 3 legvégén ígérte meg Pots-nak, hogy abba hagyja a szuper hősködést. A lány sosem rajongott Tony ezen oldaláért, szerinte veszélyes és fölösleges az amit tesz. De aztán az Age of Ultron-ban visszatért mint Iron Man, azaz megszegte a szavát, de ami még érdekesebb, ennek a filmnek a végén is arról beszélt, hogy mostmár leteszi a páncélt. Vajon lesz-e ennek valamilyen következménye?

4. Steve előző életéből csupán két személy maradt életben: Bucky és Peggy!

70 évig a jég fogságában nagyon sok idő. Oly annyira, hogy mindenki akit ismert már halott. Peggy nagyon öreg, láthatóan számára is közel a vég. Az egyetlen ember aki megmaradhat számára Bucky, aki nem mellesleg a legjobb barátja. Azonban most az egész földön körözött bűnöző és feltehetően kivégzés vár rá a tettei miatt. 

5. Hawkeye visszavonult!

Az Age of Ultron-ban megismerhettük közelebbről Barton ügynököt, konkrétan az egész családját. És azt is megígérte nekik, hogy ez lesz az utolsó küldetése. Azonban a Civil War-ban újra visszatért, hogy a Kapitány mellett harcoljon.

6. A Vision és Scarlett Witch hihetetlen erővel bírnak!

A két karaktert az Age of Ultron hozta el nekünk. Nem csak az erejük nagysága közös bennük, ráadásul egyikőjük sincs tudatában a határaiknak. A Vision fején egy végtelen kő van, melynek erejét még ő maga sem értheti teljes mértékben. Wanda ereje pedig páratlan, nem hiába az egyik legerősebb inhuman (bár eddig mutáns volt a képregényekben, de már ott sem az) a képregényekben. Az erejüket talán jobban megismerhetjük mi is és ők maguk is a Civil War alatt.

7. Howard Stark-ot a Hydra ölette meg Bucky-val!

A The Winter Soldier történet közepén, a Kapitány és Natasha rátalának Armin Zola gépesített maradványaira. Az őrült tudós többek között úsjág címeket mutatott nekik, melyek a Hydra gyilkosságait mutatták be. Ezek között volt Howard és Maria, Tony Stark szülei. Kérdés, vajon Tony megtudja-e a szörnyű igazságot, nem baleset áldozatai voltak a szülei, sőt Steve legjobb barátja gyilkolta meg őket. Ráadásul Steve 2 éve tud erről és mégse árulta el neki. Így feltehetően sokkal mélyebb emberi és érzelmi konfliktusok várhatók és nem csupán a regisztrációs törvény miatt "civakodnak".

 

A Captain America: Civil War 2016 május 4-én kerül a mozikba.
További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews/

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr288675440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása