2016. május 04. 10:02 - villgabor

7 Marvel Moziverzumos cameo, amit talán nem vettél észre!

the-avengers-movie-1-team-pose.jpg

A 12 eddig megjelent Marvel Moziverzumos filmben már elég sok, a képregényekből ismert karaktert láthattunk. Sőt az eddig bejelentett 14 új film is tartogat számunkra elegendő meglepetést. Azonban van 7 karakter, akiket úgynevezett "easter-egg"-ként csak elrejtettek a szemfüles rajongóknak.

 

samson-181304.jpg

Az első Doc Samson. Az Incredible Hulk filmben Bettsy Ross-nak van egy Leonard nevű, pszichoterapeuta barátja. A karakter legtöbb jelenetét kivágták a mozis verzióból, de a bővített DVD kiadásban egyértelmű, hogy ő a Marvel Moziverzum Doc Samson-ja. Samson doki a jellegzetes hosszú, zöld hajáról volt ismert a képregényekben, ami tulajdonképp az erejének is a forrása. Őt is gammasugárzás érte, melynek köszönhetően emberfeletti ereje lett, de közel sem akkora mint a Hulk-nak. Samson az átalakulása után se adta fel civil munkáját, sőt, konkrétan ő lett a szuperhősök és gonoszok terapeutája.

humantorch-181303.jpg

Captain America volt a legismertebb karaktere a Marvel képregényeknek, az úgynevezett Golden Age idején. De nem ő volt a legelső hős. Ez a megtisztelő jelző az eredeti Human Torch-t illeti. Nem, nem Johnny Storm a Fantastic 4-ból. Az eredeti Human Torch egy öngyulladásra képes android volt, akit a tudós, Phineas Horton alkotott meg. Human Torch, Captain America és Namor voltak a történelem első szuperhős csapata. Bár az eredeti Human Torch stúdiók közti jogi állását homály fedi, a készítők mégis bele csempészték az első Amerika Kapitány filmbe. Egy pillanat erejéig feltűnik a Stark Exp-n, egy oxygén mentes kamrában (feltehetően azért, hogy még véletlenül se lobbanjon lángra).

firepower-181302.jpg

Az A.I.M és a Mandarin voltak a két fenyegetés Tony Stark-ra a Vasember 3-ban. De Firepower és Coldblood is feltűnt, még ha csak egy kis időre is. Van egy része a filmnek, amikor Happy Hogan elkezd kutakodni Aldrich Killian és az ő Extremis programja után. Happy követett két Extremis kísérleti alanyt, Jack Taggert-et és Eric Savin-t. Mind Taggert és mind Savin tulajdonképp létező, kisebb gonoszok a Marvel képregényekben. Tagger-t a Firepower és Savin a kibernetikus zsoldos, Coldblood.

finfangfoom-181301.jpg

Az órási idegen, sárkányszerű lény, Fin Fang Foom a Marvel képregények egyik legfurább de egyben legfelismerhetőbb gonosza. Bár a lény nem tartozik a jelentősebb gonoszok közé, Vasembernek többször is meggyűlt vele a baja. Sőt mit több, Vasember ősellensége, azaz a Mandarin a sárkány által szerezte meg a hatalmát adó gyűrűket. Ha jobban megfigyeljük az első Iron Man filmet, kiszúrhatunk egy mozis plakátot az utcán, miközben Tony elrepül mellette. Ezen láthatjuk az "űr-sárkány" képmását.

brandt-181300.jpg 

Ellen Brandt az egyike volt Killian Extremis katonáinak, aki a fegyvertelen Tony Stark ellen harcolt Rose Hill-ben. A képregényekben Ellen a felesége Ted Sallis-nak, a SHIELD tudósnak akit sokan már úgy ismernek mint Man-Thing. Mivel Brandt titkos A.I.M ügynök volt, megpróbálta ellopni a férje szuper-katona szérumját. De Ted lenyelte az egyetlen létező minta darabot mielőtt ellophatta volna tőle. Ennek következtében változott át a Man-Thing-gé. Ekkora sebesítette meg Brandt arcát savas vegyülettel. Egyébként a Man-Thing-re az Agens of SHIELD sorozat egyik részében maga Maria Hill is utalt.

unionjack-181299.jpg

Amerika Kapitány csapata a második világháború alatt a "Howling Commandos" nevet viselte. Azonban az egyik tag tulajdonképp egy létező szuperhős a képregényekben. A Brit kém, James Montgomery Falsworth, közismertebb nevén valójában Union Jack. A karakter Amerika Kapitány Angol megfelelője. Eredetileg az első világháborúban harcolt, de visszatért a nyugdíjból, hogy segítsen a Kapitánynak a második világháborúban.

whiplash-181298.jpg

Anton Vanko, aki a Whiplash volt az Iron Man 2-ben, tulajdonképp két eredeti karakter összemixeléséből született. Az eredeti Whiplash és Crimson Dynamo tulajdonságait vegyítették. De eredetileg a karakter, Mark Scarlotti egy bérgyilkos volt, hi-tech titánium ostorral felfegyverezve. Az eredeti Whiplash feltűnt az Agents of SHIELD egyik részébén, mint a Hydra egy ügynöke, speciális késsel felszerelt kötél fegyverrel. Miután elég sok mindenkit megölt, végül Melinda May vetett véget az ámokfutásának.

 

További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews/

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr378684914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bréniek 2016.05.05. 08:41:18

"civil munkályát"
itt hagytam abba az olvasást

villgabor 2016.05.05. 09:30:47

@bréniek: Köszi az észrevételt, javítva!

studkell 2016.05.05. 12:33:29

"Ennek következtében változott át a Man-Thing-é" - posztoló

Átváltozik valamiVÉ. Man-Thinggé.

Void Bunkoid 2016.05.05. 12:45:10

Jézusom, titánium ostor...beszarok.

A világ első szuperhőse amúgy is Mózes volt, aki kettéb*szott egy egész tengert :)

kheiron 2016.05.06. 15:42:24

@Void Bunkoid:

Titánium, uránium, vasium, rézium, nikkelium.

Ha valaki nem beszél anyanyelvi szinten magyarul, akkor ezek simán beleférnek.

Circus 2016.05.06. 20:24:38

Szerintem olvasd át még egyszer a posztot, mert én eljutottam a tudos (tudós), oxygén (oxigén) szavakig, vesszőhibákat már nem is sorolom..
Így baromi ciki az egész, és a sok marha (mint pl én) a helyesírás miatt fog és téged csesztetni....

Zsolt Bartus 2016.05.31. 20:06:05

@Void Bunkoid: mi a gond a titánium ostorral? Fém és hajlik? Zuhany-cső.
süti beállítások módosítása