2016. szeptember 29. 23:00 - villgabor

A Doctor Strange már most logikai bakiba ütközik - vagy mégsem?

Már olvashattatok itt arról, hogy Doctor Strange valójában már feltűnt egy régebbi Marvel filmben, nevezetesen a Winter Soldier-ben. Ez azonban most úgy tűnik fejfájást okozhat a Marvel stúdiónak, vagy Kevin Feige-nek, a stúdió elnöknek sikerült mégis logikus magyarázatot adnia?

Ahhoz, hogy körbejárjuk ezt a bizonyos plot-hole-nak nevezett logikai bakit, ismernünk kell 1 fontos tényt a Marvel filmes univerzumáról. Tudni kell, hogy a filmek premier időpontja nem csak azt jelenti, hogy mikor tudunk elmenni megnézni legközelebb a kedvenceinek, hanem a filmek pontosan követik a mi valóságunk időrendjét. Tehát a Civil War pontosan 2016 késő tavasszal játszódik. És, hogy mi erre a bizonyíték? Vision pont a Civil War-ban beszél erről, amikor a Sokoviai egyezményt először tálalják nekik. Elkezd mesélni arról a bizonyos elméletéről, hogy "amikor Tony Stark 8 évvel ezelőtt Vasember lett...", ha kiszámoljuk 2016-hoz képest tényleg 8 évvel korábban, azaz 2008-ban jelent meg az első Iron Man film. De ha ez még nem lenne elég bizonyíték, maga Feige is lépten nyomon ezt hangoztatja, ha szóba kerül valamelyik tájékoztatón. Ez alól egyértelműen kivételt képez az első Captain America film, az nem a második világháború alatt jelent meg :) 

Nos, bár a bevezetőben elérhető a teljes előző cikk, azok számára akik nem követik a blogot, illetve nem kattintottak át, röviden - A Winter Soldier film második felében járunk, Rogers, Sam és Natasa elkapnak egy magas beosztású SHIELD ügynököt, aki mint kiderült Hydra ügynök is. Az ügynök neve: Jasper Sitwell. Halálosan megfenyegetik, hogy mondjon el mindent a VÍZIÓ projektről. Amikor arról kérdezik, kik a célpontok akkor lehet kiszúrni, hogy már maga Doctor Strange is konkrét célpontja a Hydrának.

És akkor most jön a kérdés: Ha minden Marvel film az akkori jelenben játszódik, akkor honnan tud, illetve miért tud egyáltalán a Hydra Stephen Strange-ről 2014-ben és miért célpontjuk, ha ő maga (ezen logikát követve) 2016-ban válik csak szuperhőssé? 

Ahogy említettem ez már másoknak is kiszúrta a szemét, sőt olyanoknak is akik tudtak riportot készíteni Kevin Feige-el és nem szégyellték megkérdezni tőle a dolgot. 

Elmondása szerint Stephen Strange mint civil ember jelentett veszélyt a Hydrára. Stephen-t úgy kell elképzelnünk mint Tony Stark-ot: híres, közismert és közkedvelt, nagyon gazdag és nagyképű. Ő olyan az orvoslásnak mint Stark a mérnökségnek. Tehát ebből adódóan Stark is ugyan úgy potenciális célpont lett volna, ha nem vált volna belőle Vasember

Ezzel akár könnyedén el is fogadhatnánk Feige magyarázatát, azonban a film trailere picit bonyolít még a dolgokon. Az összedőlő épületek között láthatjuk az Avengers Tower-t. A probléma a toronnyal annyi, hogy 2015-ben láttuk utoljára (Age of Ultron). A második Avengers film végén láthattuk, majd az Ant-Man filmben is kaptunk egy jelenetet, majd a Civil War-ban több részletet is megtudhattunk arról, hogy a csapat egy sokkal nagyobb Stark birtokra, a városon kívülre helyezte a székhelyét. Sehol sem volt arról utalás, hogy mivel áthelyezték magukat ezért megszűnt volna/lerombolták volna vagy hogy bármi történt volna az eredeti főhadiszállással. De tételezzük fel, hogy miután "elköltöztek" az épületet megszüntették, mint e célt szolgáló eszközt, akkor a Strange végső csatájában mégis hogy bukkanhat fel az épületek között?

Vagy elfogadjuk Strange-ről alkotott válaszát az elnöknek és elfogadjuk, hogy a torony valószínűleg még mindig ott áll, sőt használják is csak az Age of Ultron óta nem mutatták. Vagy pedig várunk a filmre és majd abból választ kapunk erre a kérdésre. De nemes egyszerűséggel azt is elfogadhatjuk, hogy becsúszott egy ilyen apró porszem a gépezetbe, ami igazából az átlag nézőnek fel sem tűnik, tehát nem is zavaró.

Nektek mi a véleményetek?

A Doctor Strange november 3-án kerül a magyar mozikba.
További hírekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr8311753221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása