2016. december 19. 15:09 - villgabor

Bosszúállók - Az utolsó végtelen kő nyomában - első rész!

0982f3798dc7453f211cc407d51303e9.jpg

A hatból már öt végtelen kővel megismerkedhettünk a Marvel Moziverzumban. Vajon hol, melyik filmben, és milyen formában fog felbukkanni az utolsó, azaz a Soul Stone?

Még mielőtt sorra vennénk pár elméletet az utolsó kő honlétéről, idézzük fel, hol és mikor találkozhattunk a többivel.

c6023904cc499528e206a252cc92140c.jpg

Space Stone – Más néven a Tesseract. Először a Captain America: The First Avenger-ben láthattuk a követ, amikor a náci hadtest különítményének, a Hydrának a feje, a Vörös Koponya talált rá Északon. A rövid párbeszédből kiderült, hogy eredetileg Odin kamrájából került, valahogy a Földre. A Hydra felhasználta a Tesseract végtelen erejét, hogy fegyvereket gyártson. A Vörös Koponya és Amerika Kapitány megvívták végső harcukat az Északi Sark felett, ahol a náci vezető puszta kézzel fogta meg a kockát. Ennek következtében láthattuk, ahogy eltűnik valahol a világegyetemben. Ezt követően a Tesseract-ot Howard Stark találta meg az Atlanti Óceán mélyén. Howard Stark is az alapító tagja volt a SHIELD-nek, így hát 1945 és 2012 között a SHIELD tulajdona volt a kocka, amelyet próbáltak megfejteni és kihasználni. Aztán jött a nagy áttörés, mivel Eric Selvig felhívta magára Nick Fury figyelmét. A zseniális asztrofizikus egy éven át tanulmányozta a kockát, mely elég volt arra, hogy Thanos a Föld felé fordítsa tekintetét. Thanos nem szereti elvégezni a piszkos munkát, így hát Loki bosszúvágyát kihasználva, őt küldi a Föld ellen. Loki elbukott, Thor pedig vissza vitte a Tesseractot Asgardra, ahol ismét Odin kamrájába került.

Tesseract – Space Stone
Első felbukkanás – Captain America: The First Avenger
Eredeti tulaj/őrző – Odin
Honlét – Asgard

aether1-ttdw.png

Reality Stone – Más néven az Aether. Először a Thor: Dark World-ben láthattuk a követ, amikor a világok együttállásakor Jane Foster véletlenül átlép abba a dimenzióba, ahová Odin apja elrejtette a követ. Az Aether az egyetlen olyan végtelen kő, mely alap állapotában nem szilárd halmazállapotú. Jane Foster és az Aether eggyé vált, mely hatására a Dark Elf-ek maroknyi túlélői felébredtek évezredek óta tartó álmukból. Az Aether-t a Dark Elf-ek vezére, Malekith használta volna arra, hogy az egész univerzumot sötétségbe borítsa, így formálva saját fajának kényére. Asgard legyőzte Malekith-et, aki menekülése érdekében feláldozta társai többségét. Ezek után az Aether-t Odin apja elrejtette, Malekith pedig álomba merült a sötét űrben, várva arra, hogy a Reality Stone visszatérjen. Ami idő közben meg is történt, és sikerült is megszereznie a fegyvert Jane Foster-től. Még mielőtt sikerült volna sötétségbe borítania az univerzumot, Thor legyőzte Malekith-et, az Aether-t pedig lakat alá tették. Asgard úgy vélte, nem volna bölcs dolog két végtelen követ egymás mellett tartani, így megbíznak a Collector-ban, akinek a gyűjteménye közé teszik a Reality Stone-t.

Aether – Reality Stone
Első felbukkanás – Thor: Dark World
Eredeti tulaj/örző – Malekith
Honlét – Collector gyűjteménye

 guardians_of_the_galaxy_nom0910_comp_v037_1043.jpg

Power Stone – más néven az Orb. A Guardians of the Galaxy-ben láthattuk ezt a követ. Star Lord megszerzi az Orb-ot, azonban nem csak neki fáj rá a foga. Több karakter, különböző motivációval akarja megszerezni magának. Vannak, akik a pénzért, van aki csupán magánál akarja tudni, és van aki világokat akar vele elpusztítani. Így jutott el a történet Ronan-ig, a Kree hadúrig. A Kree és Xandar már hosszú ideje háborúban állnak, melyet most egy nagyon ingatag lábakon álló béke szakított meg. Közben a Collector-tól megtudja Peter Quill, hogy a kő eredetileg egy ősi fajhoz tartozott, a Celestials-hoz. Ronan eljut Thanos-hoz, aki elmondja neki, hogy van egy erő az univerzumba, ami segítségével saját maga elpusztíthatja egész Xandar-t, cserébe annyit kér, ha beteljesítette bosszúját, hozza el neki ezt a bizonyos követ. Miután Ronan rájön, hogy egy végtelen kőről van szó, szembe száll Thanos-sal is. De végül a Galaxis Őrzőinek sikerül legyőzni a Kree hadvezért, és megmenteni Xandar-t a pusztulástól. A Power Stone-t Xandar-on zárták lakat alá.

Orb – Power Stone
Első felbukkanás – Guardians of the Galaxy
Eredeti tulaj/őrző – Celestials
Honlét – Xandar

c628542297a7863a4a890a43677434fc.jpg

Mind Stone – más néven a jogar (scepter). Először az első Avengers filmben láthattuk, és egyben ez volt az egyetlen végtelen kő, amit Thanos már birtokolt. Ahhoz, hogy megszerezze a második követ, a Tesseract-ot, Thanos oda adja a jogart Lokinak, hogy annak erejével igázza le a Földet. Azonban Loki elbukik, a jogart pedig a SHIELD gyűjti be. Azonban, 2 évvel később, 2014-ben, a Winter Soldier alatt a SHIELD lebukik, és kiderül, hogy a Hydra irányította a háttérben a működését. Ennek megfelelően a Hydránál marad a jogar, amin pedig tovább kísérleteznek Kelet-Európában még egy éven keresztül. A jogar erejét használva, a Hydra új vezetője, Strucker báró ember kísérleteket hajt végre, melyet csak egy ikerpár él túl: Wanda és Pietro Maximoff. Ők azonban nem csak túlélik, de különleges képességekre is szert tesznek. Miután a Bosszúállók vissza szerzik a jogart, Tony Stark és Bruce Banner felhasználják annak erejét, hogy megalkossák a tökéletes, mesterséges intelligencián alapuló, Föld védelmi rendszert: Ultron-t. Ultron azonban máshogy fogja fel az emberiség megmentését, mint ahogy azt a hősök szerették volna. Ultron idő közben megszerzi a jogart, melyből eltávolítja a Mind Stone-t. A kő segítségével Ultron elkezdni, Tony pedig befejezi Vision-t. Azóta is Vision homlokán található a kő, kérdés azonban, hogy a kő vajon szükséges-e a működéséhez, vagy nélküle is képes életben maradni?

Scepter – Mind Stone
Első felbukkanás – Avangers
Eredeti tulaj/őrző – Thanos
Honlét – Vision, Föld

 doctor-strange.png

Time Stone – más néven Aggamoto szeme (Eye of Aggamoto), nyakláncon. Először a Doctor Strange-ben láthattuk. A szem úgy tűnt, mintha csak egy lenne a sok ezer mágikus tárgyból, de aztán kiderül, hogy egy különleges ereklyéről van szó. Nem csupán annyit tudunk róla, hogy szinte senki nem képes használni, de az is kiderül, hogy szó szerint egy végtelen kőről van szó. A nevéhez hűen, Strange az idő manipulálására tudta használni.

Necklace (nyaklánc) – Time Stone
Első felbukkanás – Doctor Strange
Eredeti tulaj/örző – Ancient One
Honlét – Föld

 ac6e216c6d5e2843786b33030647b7cd.jpg

Tesseract
-
Aether
Necklace
Orb
Scepter

Láthatóan a végtelen kövek Thanos nevét adják meg. Ezen a nyomon tovább haladva három nagyon érdekes teória kezd keringeni a neten az utolsó, Soul Stone hollétéről. Erről a cikk második felében olvashattok, hamarosan.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr2012058123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LuPuS 2016.12.22. 06:44:28

Szép összefoglaló, anno elkezdtem magyarázni az ismerősöknek( plusz édesanyámnak nagy rajnogó), mi-mivel függ össze.ki-kivel van és miért is kellenek a kövek.

Mst sokkal egyszerűbb lesz
Szép munka

villgabor 2016.12.22. 12:47:03

@LuPuS: Nincs mit ;) Látogass el a facebook oldalunkra is, ott még több érdekességgel és hírrel találkozhatsz :) www.facebook.com/marvelcinematicnews/
süti beállítások módosítása