2015. március 29. 17:14 - villgabor

13 fun fact az Age of Ultronról! Színfalak, fejlesztések, szuper erők és kütyük.

Nemrég a Disney Stúdió közzétett 13 Fun fact-et az Age of Ultron-ról. Többek között Scarlet Witch erejéről és a csapat dizájn és technológiai újításairól.

1. Hulk nagy örömére, kapott egy kis felújítást a ruhásszekrénye. Egy nyúlékony nadrágról van szó, amit Banner a ruhája alatt hord. Nincs több cikis szituáció, mostantól ha kiborul, Hulk-on se fognak cafatokban lógni a gatya darabok és Banner se fog pucéran eszmélni egy csata után. A nadrág egy high-tech mikrószálas anyagból készült, ami majd vele együtt tágul és zsugorodik.

2. Tony Stark mérnöki tehetségének köszönhetően, Hawkeye fegyverzete egy kis fejlesztésen esett át. Kapott egy jó pár új nyíl hegyet, amiket különböző szituációkban tud használni. Ezekből egy párat el is fognak magyarázni a filmben de jó pár olyan is lesz amit csak szimplán működés közben láthatunk. A tegez is kisebb újításon esett át, még automatikusabban és gyorsabban működik mint eddig.

3. Hawkeye új íjat is kapott. A klasszikus fekete helyett gesztenye-barna színű. De nem csak ez a különbség, fel lett szerelve egy infravörös és egy hanglokátoros célzóberendezéssel is.

4. Egy izgalmas fejlesztésen esett át Amerika Kapitány pajzsa is. Most már "vissza hívható", ez azon a technológián alapszik mit Stark páncélja. Mostantól a hátizsák szerű szállítási mód is a múlté, a Kapitány mágneses kesztyűjéhez ragad a pajzs, miközben a keze szabad marad.

5. Nem hiába mondja Tony Stark a trailerben, hogy nem ő a főnök, ő csak az új és menő dolgokat találja fel és finanszíroz mindent. Black Widow  is egy új  eskrima botot kapott. Ami ugyan azzal a technikával működik mint az özvegy "fullánkja", tehát ha Natasa leüt vele valakit, nem csak sima fájdalmat fog érezni, hanem egy elég szép adag áram ütésre is felkészülhet.

6. Charles Wood, a film produkciós dizájnere és csapata építették meg az Avengers Tornyot, ami New York közepén áll. Ez volt a legnagyobb díszlet amit valaha építettek Marvel filmben. A filmnek elég sok jelenete zajlik itt, a legfelső panoráma kilátással rendelkező pihenő szobával kezdve, laboratóriumokon át, a Quinjet hangárig.

7. És ha már a toronyról van szó... Tony Stark építette át a saját Stark Tornyát az Avengers Toronyra. A torony fő célja, hogy főhadiszállásként szolgáljon a Bosszúállók tagjainak, egy hely ahol lehet pihenni, tervezni, tanulni vagy akár bizniszt intézni. Többek között van egy nagy lounge rész, három laboratórium és egy gépterem, edzőterem, öltöző és egy pihenő részleg. Nem utolsó sorban a torony úgy épült, hogy minden igényét kielégítse Tony Starknak és a páncéljának.

8. Új karakterek lépnek be a Marvel Moziverzumba, akiket már a képregényekből ismerhetünk. Ők az ikrek, Wanda (Scarlet Witch) és Pietro Maximoff (Quick Silver). Az erejüket még sose láthattuk a képernyőn. Míg Pietro villám gyors, Wanda telekinézisre képes és emellett képes neuronokat küldeni az emberi agyba, amely segítségével az erejét tudja úgy használni, hogy manipulálja a tudatukat.

9. Egy másik új karakter az Avengers csapatban a Vision, akit Paul Bettany játszik, aki eddig nem mellesleg Jarvis hangját adta az Iron Man filmekben. Ő egy mesterséges életforma, amit/akit Ultron teremtett. Vision-ek nagyon egyedi képességei vannak, amik segítségével remekül ki tudja egészíteni majd a csapatot.

10. A HulkBuster egy elég ikonikus darabja a Vasember páncélsorozatnak. Egy páncél amit csak arra terveztek, hogy felvegye a harcot a Hulk-al. Ezt a páncélt Tony Stark és Bruce Banner együtt tervezte, miután tanulmányozták Hulk fizikai felépítését és erejét, hogy megpróbálják kordában tartani, illetve minimalizálni a kárt amit okozhat. Ezen felül egy alacsony pályás műhold van ráállítva Banner-re ami folyton őt követi. Így amint Hulk kitör belőle, egyből küldeni tudja a HulkBuster páncélt.

11. A Quinjet és tovább fejlődött. A pilótáknak most már sokkal nagyobb belátásuk van a környezetre és finoman szólva is több fegyverrel rendelkezik a gép. Erősebb, gyorsabb és effektívebb lett.

12. Új fajta felvételi módot is alkalmazott a stáb. Rengeteg felvétel készült drónokkal és távolról irányítható, kamerával felszerelt kocsikkal, így olyan felvételeket tudtak készíteni, ami eddig lehetetlen volt operatőrökkel vagy helikopterekkel.

13. Felöltöztetni a szuperhősöket egy bizonyos partira, a kosztüm dizájnérnek, Alexandra Byrne-ek kemény kihívás volt. Hiszen gondoljunk csak bele, ez lesz az első alkalom, hogy Thor-nak ki kell öltöznie. Byrne karöltve dolgozott Chris Hemsworth-el, hogy megtalálják a megfelelő ruhát erre a jelenetre. Tony Starkot ezzel szemben sokkal könnyebb volt öltöztetni, már csak azért is mert Robert Downey Jr.-nak elég pontos elképzelése volt arról, hogy milyen ruhát is kéne viselnie.

Az Avengers: Age of Ultron magyar bemutatója 2015 Május 7-én, 1 héttel később az Amerikai bemutatóhoz képest lesz.
További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr417315658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

badogosmester 2015.03.30. 09:35:52

A posztoló nézze meg az X-Men-t és akkor látni fogja QuickSilver-t akcióban, vásznon. És akkor nem fog hülyeségeket írni.

REM. 2015.03.30. 12:41:21

,,Pietro Maximoff (Quick Silver). Az erejüket még sose láthattuk a képernyőn'' Hülye.

amanojaku 2015.03.30. 22:08:16

szerintem arra gondolt, hogy Whedon nem volt elégedett a FOX-féle Higanyszállal, nem volt számára eléggé "Higanyszálas", és ezzel arra utalt, hogy az Ultron korában láthatunk egy jobb, egy igazi Quicksilvert.

villgabor 2015.03.31. 15:19:11

@badogosmester: @REM.: Először is ez nem saját agyszülemény hanem a Disney HIVATALOS listája, illetve annak fordítása. Másodszor valószínűleg a stúdió arra gondolt, hogy a MARVEL STÚDIÓ által készített filmekben még sose volt hasonló erő amit ők képviselnek, azaz mutánsok (de a filmes jogos miatt itt a "gifted" szót használhatják csak). És @amanojaku: értelmezése is logikus.
süti beállítások módosítása