2016. december 20. 14:16 - villgabor

Bosszúállók - Az utolsó végtelen kő nyomában - második rész!

yvlmw9v.jpg

Az előző cikkben sorra vettük, hogy az eddig előkerült 5 végtelen kő kiktől származnak, hol voltak, és jelenleg hol találhatók. Aki esetleg lemaradt volna róla most ide kattintva elolvashatja a szóban forgó első részt.

Most viszont, ahogy ígértem, lássuk a három, jelenleg az interneten keringő teóriát az utolsó (Soul Stone) kő honlétéről.

ac6e216c6d5e2843786b33030647b7cd.jpg

Ahogy az előző cikkben már említettem, a kövek nevei Thanos nevére utalnak. Ezt a logikát követve az utolsó kőnek „H” betűvel kell kezdődnie. De még mielőtt rátérnénk a teóriákra, érdemes megnézni, hogy egyáltalán melyik filmben számíthatunk az utolsó kő megjelenésére.

Az Avengers: Infinity War előtt már „csak” négy Marvel film szerepel a listán. Először a Guardians of the Galaxy vol2 fog megjelenni, ahol viszont a rendező, James Gunn nyilatkozta, hogy nem lesz újabb végtelen kő a filmjében. Szerintem higgyünk a rendezőnek és ezzel a GotG2-t kihúzhatjuk a listáról. A következő a Spider-Man: Homecoming. Szerintem nem kell taglalni, miért valószínűtlen, hogy egy queens-i tinédzser kalandjai közt bukkannánk egy újabb végtelen kőre. Így hát maradt a Thor: Ragnarok vagy a Black Panther film. A Black Panther nagy valószínűséggel Wakandáról, Ulysess Klaw-ról és a vibrániumról fog szólni (megfűszerezve egy kis Steve Rogers-sel és Bucky-val). Így kizárásos alapon marad a harmadik Thor film.

thor-ragnarok-fan-logo.jpg

Tehát akkor lássuk a „H” betűs elméleteket:

I. Elmélet – Hela

A képregényekben Hela Loki lánya. Hel, azaz az Északi mitológia alvilágának úrnője. Hela szerepelni fog a Thor: Ragnarok-ban, ráadásul Cate Blanchett szereplésével. Az elmélet szerint maga Hela az utolsó végtelen kő. Ennek a teóriának az alapja, hogy Hela az összes lelket képes irányítani, akik az ő alvilági birodalmába kerülnek, ami viszonylag egyszerűen összeegyeztethető a Soul Stone (lélek kő) erejével. Tehát hiába foglalja el Loki és Hela közös erővel Asgard-ot, ha igaz a teória Thanos el fog  jönni Hela-ért.

367cdddbdaeb3045835cb237cbc4ad74834c03c5902a9365db041b611acd362c.jpg

II. Elmélet – Mjölnir

Igen, jogos a felvetés, láthatóan nem H betűvel kezdődik Thor kalapácsának neve. De ha a kalapács szót nézzük meg angolul, akkor a Hammer már bele illik a képbe (csak úgy mint Doctor Strange esetében a Nyaklánc – Aggamotó szeme – Time stone – Necklace). Ahhoz, hogy megértsük ezt a teóriát, kicsit megint a képregényekhez kell nyúlnunk. Nem is olyan rég megjelent képregény sorozat, a „Mighty Thor” 12. számában derül ki, hogy Odin réges rég egy élő, tomboló vihart zárt egy uru nevű fémbe. Később ebből a fémből kovácsoltatta Thor számára a Mjölnirt. Azóta is a kalapács különleges képességeit ennek a viharnak a lelke adja. Például így képes eldönteni, hogy ki méltó a használatára, illetve a villámok feletti hatalmát is ennek köszönheti. Térjünk vissza a Moziverzumba. Mi van akkor, ha Odin régen a lélek követ használta fel arra, hogy megteremtse a Mjölnirt. A lélek kő miatt lehet képes eldönteni a kalapács, hogy ki méltó a használatára. Tovább gondolva kicsit a történetet, azt már tudjuk, hogy Thor kalapácsát Hela és Loki összetöri. Mi van akkor, ha Loki rájön, hogy egy végtelen követ rejt a Mjölnir és azért, hogy megszerezze, pusztítja el azt? Egyetlen egy bökkenő van csupán ezzel az elmélettel. Odin pont amiatt küldi az Aether-t (Reality Stone) a Collectorhoz, hogy ne legyen Asgardon, a Tesseract (Space Stone) mellett még egy végtelen kő.

thors-hammer-new-wallpaper_1456638816.jpg

III. Elmélet – Heimdall

Asgard őre és a 9 világ megfigyelője. Heimdall az összes lelket látja, egyszerre, mind a 9 birodalomban, ami több milliárd élőlényt jelent. Ha ez nem utal egy végtelen kő erejére, akkor nem tudom mi. Ráadásul Heimdall szeme pont olyan színben pompázik, mint amilyennek a Soul Stone-nak kellene lennie. És ha ez még nem lenne elég, Thor az Age of Ultron alatt egy látomást látott. A látomásban Heimdall és sok más asgardi meghalt, ráadásul Heimdall megvakult. Ebből következik, hogy Thanos eljött Heimdall-ért, hogy megszerezze a szemébe rejtett végtelen követ. Azonban hiába tűnik ez a teória a legvalószínűbbnek, megint ott csenghet a fülünkben Odin szavai, miszerint nem akarja, hogy két végtelen kő is legyen Asgardon, ezzel szemben így a Soul Stone és a Space Stone is Asgardon pihen.

does-heimdall-have-the-soul-gem-could-this-mean-his-death.jpg

Hozzátok melyik teória áll a legközelebb?

 

Thor: Ragnarok 2017 november harmadikán kerül a mozikba.
További érdekességekért, cikkekért és hírekért kövesd a facebook oldalt: facebook.com/marvelcinematicnews

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr6612062715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LuPuS 2016.12.22. 06:45:03

Ismét köszönöm

tib.. 2017.01.19. 12:07:10

Úgy gondolom, hogy lehet alapozni Odin kijelentésére, miszerint nem akarja, hogy több végtelen kő legyen Asgarban.

Viszont.(Saját elmélet)

Alapvetően a végtelen kövek ereje ugye akkora, hogy halandó ember képtelen uralni azok erejét.

Ezt voltaképp 2x láthatjuk is élesben a Galaxis Őrzői jelentében. Első mikor a gyűjtő segédjét konkrétan 10mp leforgása alatt egy igen hatékony bombává alakította, aztán másodjára mikor a film végén a főhősök 4-en alig képesek megzabolázni.

Viszont a végtelen köveket használó karakterek is mind valami fajta segédeszközt használnak.

Pl.:
Ronan: Samu kalapács
Loki: Jogar

Ez alól eddig egyetlen kivétel van, Vízió.

Aki viszont nem sorolható az előbbi kategóriákba, hiszen voltaképp a végtelen kő teremtette neki a testet megfelelő energia mennyiség mellett.
(Thor kalapácsát is képes megemelni)

Tehát, amennyiben helyes a Heimdall elmélet, abban az esetben a mi első számú Kapu Őrünk egy olyan hatalommal bíró személy, mint Vízió. Ennek értelmében Heimdall-nál lévő kő 0% veszélyt jelent az ott lakókra, és magára a világra.

Innen jön a konkrét elméletem.

Azt nem szabad elfelejteni, hogy a Tesseract ott léte szükséges a Thor első része óta. Hiszen Thor a Jégóriások birodalmát csak úgy tudta megmenteni Loki ámokfutása elől, hogy elpusztította a Bifröstöt. Ezzel viszont megszünt a "szivárvány híd" mely összekötötte a világokat. Így a Tesseract biztosítja most az utazást.

Viszont a tesseract az Aetherrel együtt, mondhatni egy csupasz kő, amit igazából bárki bármikor felszabadíthat, és szerintem Odin ennek a lehetőségét szerette volna elkerülni.

villgabor 2017.01.27. 12:28:47

@tib..: Nem rossz gondolat menet, csupán egy dolog nem igaz. Az első Thor filmben valóban elpusztul a híd, sőt az első Avengers filmben Loki még meg is kérdezi Thor-t hogy "milyen sötét erőkkel kellett lepaktálnia, hogy ide jusson). DE a Thor: Dark World-ben már megjavították a hidat és az Age of Ultron-ban is azzal utazott haza Thor. Tehát a Tesseract szimplán pihen valahol Odin kamrájában.

mostmáraztánelégvolt 2017.02.15. 02:13:30

Heimdall mellvértjén látszik is a kő.

Wavid 2017.08.26. 01:57:15

És mi van akkor ha mindenkinek igaza van?
Teszem azt túl nagy hatalma volt egyben a Lélek kőnek, ezért 3 részre hasította Odin?
Vagy azért, hogy elrejtse Thanostól!
1/3 része benne van Hela-ban
1/3-ad része benne van a Mjölnir-ben (ezt Hela is tudja és megszerzi a Lélek kő második darabját)
1/3-ad része Heimdall-nál van

alfeon 2017.10.17. 10:48:44

Szerintem az eddigi séma alapján a H kezdőbetű valahogy az alakjával lesz kapcsolatban.
első három: alak, halmazállapot, stb.
Tesseract: hiperkocka
H
Aether: folyékony (éter = felső levegőég, kvinta esszencia, stb.)

második három: tárgy, amelyben megjelenik
Necklace: Agamoto-szeme nyaklánc
Orb: a fémgömb
Scepter: Loki jogara

alfeon 2017.10.20. 15:27:25

igen szerencsésebb volna úgy fogalmazni hogy megjelenési forma alak meg halmazállapot helyett, és kvintesszencia azt elírtam

Szafari Pók 2018.04.21. 22:08:48

Odin kijelentése,hogy "nem bölcs dolog két ilyen követ egymás mellett tartani" NEM ODIN KIJELENTÉSE!!
Mire Thor legyőzi a sötét tündéreket és az Aethert elviszi Asgardba,már nem Odin ül a trónon,hanem Loki. Loki ugye a "halála" után visszamegy Asgardba,míg Thor még Londonban küzd az ellenséggel - így a hadizsákmányt Thor már neki fogja átadni.
Ha korábban csak Odin és Heimdall tudott arról,hogy az a kő a kapuőrnél van,akkor a kijelentés logikus,mivel Loki-Odin nem tudta,hogy az már a 3. kő lenne Asgardban. Heimdall meg akár egy eskü miatt,akár a józa paraszti esze miatt nem fedi fel a titkát.
süti beállítások módosítása