2016. március 10. 10:32 - villgabor

Stallone Nova szerepében!?

A napokban jött a legújabb pletyka a Guardians of the Galaxy 2-ről, miszerint Silvester Stallone szerepel a filmben. Most azonban nem csak hivatalos megerősítés jött, de újabb pletyka röppent fel.

Egy ismeretlen forrásra hivatkozik a Onlocationsvacations.com, mely szerint Stallone-t látták forgatás közben, ráadásul a "jelmeze" hasonlít a Dredd Bíró megjelenésére.

Sokaknak egyből a Nova Corp egyenruhája ugorhat be, jogosan. De kétlem, hogy Stallone-t csak azért fizetnék meg, hogy egy egyszerű közkatona sisakja mögé bujtassák. Azonban, hogy tovább találgassunk, meg kell vizsgálni a képregényekben szereplő Nova Corp-ot, hiszen a filmben sokat nem tudtunk meg róluk.

Bár a Nova Corp-ban egyszerű közkatonák szolgálnak (már), ahogy azt láthattuk a filmben. Van egy elit vezér, Nova Prime, aki nem hétköznapi erővel bír, aki erejét a Xandar bolygoról nyeri. Egy napon az űrkalóz, Zorr, megtámadta a bolygót, akit Dey, az akkori Prime,  egyenesen a földig üldözött. A Nova hadtest elit tagja súlyos sérüléseket szenvedett, de még mielőtt meghalt volna, átadta erejét Richard Rider-nek, az akkor még csak gimnazista fiúnak. Richard beállt a hadtestbe, majd később hazatért és lemondott erejéről. Nem tudott vissza illeszkedni a hétköznapokba és közben hatalmas vágyat érzett erejének vissza szerzésére. Rider egyik szövetségese rájött, ha nagy adrenalin traumának teszik ki a testét, valószínűleg visszanyeri erejét. Ezért elrabolta őt és ledobta New York egyik felhőkarcolójáról. A számításai bejöttek, újra vissza kapta a Nova Prime erejét. Richard többször is ingázott a földi és az intergalaktikus hősködés között.

De lássuk mi(k) is az ő szuperereje:
Régen a Nova hadtest a DC képregényekben lévő Green Lantern hadtestre hasonlított, azaz minden katona rendelkezett egy úgynevezett Nova Force nevű energiával, melynek forrása a Xandar bolygó. Egy idő után azonban úgy döntöttek, hogy ezt a hatalmas energiát nem érdemes megosztani, és csak 1 emberben, a Nova Prime-ban összpontosuljon.

Superhuman erő: Fizikai erejének felső határa ismeretlen. Emellett képes az energiáját sugár formájában pusztításra használni, mellyel elmondása szerint 3 mérföldön belül bármit képes elpusztítani.

Superhuman gyorsaság: Felső határa ismeretlen. Több száz mérföld/órával biztosan képes futni.

Superhuman állóképesség: A xandar-i energiának köszönhetően az izomzata szinte sose fárad el. 24 órán át tartó fizikai megterhelés után is képes tovább harcolni.

Superhuman inteligencia: Ennek a képességének külön neve van- Xandarian Worldmind. A Xandariaiak egy entitásba összegyűjtötték civilizációjuk összes tudását. Beleértve tudományt, művészetet, történelmet, filozófiát. Nova képes ezt a hatalmas tudást használni.

Superhuman pontosság: A Worldmind segítségével miliméter pontossággal képes sugarakat kilőni.

Superhuman regeneráció: Bár alapból jobb a regenerációja mint egy átlagos embernek, a Nova energiát arra is fel tudja használni, hogy konkrét sebet regeneráljon magán. Azonban elvesztett végtagokat például nem tud pótolni.

Repülés: Nova képes túllépni a fénysebesség határát. Amikor a világűrben utazik, gyakran meg is teszi. Viszont amikor bolygón repül, például a Földön, kénytelen limitálni gyorsaságát. Ha egy atmoszférán belül lépne fénysebesség közelébe, szétszakítaná az adott bolygót.

A fentiekből láthatjuk, hogy Nova hihetetlen erővel bír. Aki nem emlékszik James Gunn egy régebbi twitter akciójára az most ezt újra elolvashatja ittItt elmondta Gunn, hogy nem csak, hogy van kedvenc Marvel hőse, de bele is teszi azt a második részbe. Itt sokan Captain Marvel-re gondoltak, mivel neki úgy is lesz különálló filmje. Most viszont fordulatot vehet az ügy. Valójában Nova lenne Gunn kedvenc Marvel hőse? Ha igen, és róla lenne szó, valóban Stallone az alkalmas színész rá?

 UPDATE*

Idő közben újabb információk szivárogtak ki. Stallone állítolag Yondu bandájának egyik tagját játsza. Ha ez igaz, akkor ennek a kalóz csapatnak sokkal nagyobb szerepe lesz a folytatásban mint az első részben!

A Guardians of the Galaxy vol2. 2017 május 5-én kerül a mozikba.
További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews/

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr68459620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2016.03.10. 21:52:24

de ez a képen, nem stallone dreddje hanem urban dreddje szerintem. ;)

villgabor 2016.03.11. 10:55:48

@doggfather: Jó észrevétel. De itt nem a színészen volt a hangsúly hanem a ruhán. A 95-s Stallone féle Dredd ruha nem hasonlít annyira mint az új.

peterd127 2017.03.22. 16:56:47

én úgy tudom, hogy gunn nem kedveli nova karakterét
de majd meglátjuk
süti beállítások módosítása