2014. november 08. 16:12 - villgabor

Út az Avengers: Infinity War I.II felé - Végtelen Kövek Part II.

unnamed-1-111657_1415456599.png_1333x1000

Az előző cikkben sorra vettük, hogy az 5 Infinity Stone-ból, 4 már milyen formában bukkant fel. Most lássuk milyen szerepük volt eddig a különböző filmekben, illetve vajon melyik filmben és hogyan fog megjelenni az 5. azaz az utolsó kő.

2011 júlis 22, Amerika Kapitány: Az Első Bosszúálló - A II. Világháború alatt a nácik egy különleges osztályának, a Hydrának a vezetője, a Vörös Koponya egy ősi viking legenda után kutatott, amely egy végtelen energiával rendelkező kőről szólt. Ez a Tesseract volt. Megtalálták és fegyverként használták. Érdekesség, hogy a végső harcban amikor a Vörös Koponya megfogja a Tesseract-ot, "meghal". Vagy mégsem? Már tudjuk hogy a Tesseract a Space Gem, tehát képes uralni az időt és a teret. Ebből következhet, hogy a Koponya nem meghalt, hanem egyszerűen eltűnt a Földről. Tehát senki se lepődjön meg ha esetleg az egyik eljövendő filmben újra találkozunk vele.

2012 április 11, Avengers - Thanos és az Ő jobbkeze, megbízták Lokit, hogy szerezze vissza a Tesseract-ot, cserébe kiélheti bosszú vágyát a Földön. Felfegyverezték őt a jogarral, amiben egy kéken világító gömb volt, melynek segítségével Loki át tudta venni az uralmat az emberek tudatán. Ez volt a Mind Gem. Az invázió sikertelen volt. A Tesseract-ot Asgardba vitték, és a jogar is elveszett.

2013 október 30. Thor: Sötét Világ - A Sötét Tündérek vezetője, Malekith, egy különleges erővel akarta a saját fajának képére formálni az univerzumot. Ezt a fegyvert Aether-nek hívták. Most már tudjuk hogy ez volt a Reality Gem. Mivel ez a kő a valóságot képes formálni, nincs igazi alakja, bármilyen formát felvehet. Thor legyőzte Malekith-et, az Aethert összegyűjtötték és bedobozolták. Mivel a Tesseract már Asgardban volt, Thor nem tartotta volna bölcs dolognak, ha két ilyen hatalmas erőt, egy helyen tároltak volna, ezért elvitték a Gyűjtőhöz, hogy ő zárja el a múzeumában biztonságos helyre.

2014 március 13. Amerika Kapitány: A Tél Katonája - A stáblista utáni jelenetben láthatjuk, hogy Baron Von Strucker (Strucker Báró), a Hydra vezetője, egy titkos európai bázisukon tanulmányozzák a jogart és benne a Mind Gem-et. Ugyan ezen a helyen tartják fogva az ikreket, Quicksilver-t és Scarlet Witch-t.

2014 július 31. A Galaxis Őrzői - A történet középpontjában egy különleges tárgy van, az Orb. Amit Thanos rábízott fiára, Ronan-ra hogy szerezze meg neki. Ám Starlord gyorsabb volt. A történet közben az Orb a Gyűjtőhöz kerül, aki rájön, hogy ez egy újabb Infinity Gem. Ez a kő volt a Power Gem, ami használójának az erejét a sokszorosára növeli. De végül csak Ronanhoz került a kő, aki a hatalomvágya miatt megtartotta magának. A kő erejével megpróbálta elpusztítani Xandar-t de a Galaxis Örzői megakadályozták. A követ jelenleg a Nova Hadtest zárta el Xandar-on.

To Be Continued...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr696878295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása