2014. december 20. 15:41 - villgabor

The Vision

Avengers-Age-of-Ultron-Vision-Movie-Concept-Art-e1410274954592.jpg_635x889

Talán sokaknak még talány, hogy ki is lehet az a titokzatos Vision, aki szerepelni fog a The Avengers: Age of Ultron-ban. Rövid áttekintés, ki is ő a képregényekben és vajon el fog e térni a filmbeli szerepe ettől.

Kezdjük az elejéről, röviden és tömören. Képregények szerint, Dr.Hank Pym (Ant-Man), a bosszúállók megalakulása után Tony Stark-al karöltve létrehoztak egy újfajta robot hadtestet (az összesnek Ultron volt a neve, mintha egy típust jelölne a név) akiknek a feladata az emberiség védelmezése volt. Ám az egyik ilyen androidnak sikerült túllépni a saját rendszer korlátain ("Now I'm free. There are no strings on me") és egészen másképp kezdte el értelmezni az alapvető feladatát: Az emberiséget saját magától kell megvédeni, aminek egyetlen módja az ha elpusztul mindenki. Miután elszabadult készítőitől, Ultron sokáig az emberiség elpusztítását tervezte. Ezalatt készítette el Vision-t, mint Ultron jövő víziójának első hírnöke (innen az elnevezés). A sors fintora, hogy Vision ugyan azon a folyamaton ment keresztül mint teremtője, túllépett a saját korlátain, úgymond öntudatra ébredt. De Ultronnal ellentétben, ő nem az emberiség elpusztításában látta a megoldást. Pont ellenkezőleg, meg kell védeni az emberiséget. Ezek után csatlakozott a Bosszúállókhoz.

Most térjünk át a lehetséges filmes verzióra. Mivel az Ant-Man film az Age of Ultron után jelenik meg, ezért valószínűsíthető, hogy Tony Stark egymaga alkotja meg Ultron-t. De a feladata és az öntudatra ébredése, majd a világ elpusztítására vezető indok megegyezik a képregénnyel. Innentől kezdve fedi homály a sztorit. A hetekben elterjedt pletykák szerint Vision-t Bruce Banner (The Hulk) alkotja majd meg. Pár nappal ezelőtt Joss Whedon, a rendező tiszta vizet öntött a pohárba és elárulta, nem térnek el az eredeti történettől: Vision-t Ultron fogja megalkotni. Ezt követőn, hogy mikor alkotják meg, miket tesz mielőtt átállna a jó oldalra, illetve ez minek hatására fog bekövetkezni, még nem tudjuk, de legkésőbb május elsején kiderül.

A Vision-t pedig nem más fogja játszani mint Paul Bettany, aki eddig 3 Iron-Man filmben és az Avengers-ben adta Stark mesterséges intelligencia rendszerének, Jarvisnak a hangját.

Az Avengers: Age of Ultron 2015 Május 1-én kerül a mozikba
Ha még több érdekességre vagy hírre vagy kíváncsi kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr46999885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása