2016. június 09. 22:10 - villgabor

Minden amit tudnod kell: Namor: The Sub-Mariner

namor_the_sub_mariner_by_mrsteiners-d5tuyqi_1.jpg

Végre tisztázódott a helyzet, és most már kijelenthetjük, hogy Namor - The Sub-Mariner jogok a Marvel stúduónál vannak. Most lássuk a legfontosabb tudnivalókat a Marvel univerzum atlantiszi királyáról.

Namor ereje szinte megegyezik a DC univerzomos Aquamen-nel, azonban a hasonlóságok itt ki is merülnek. És még mielőtt valaki azzal vádolná a Marvel-t hogy a DC-től lopnak, Namor 2 évvel korábban jelent meg az első képregényben mint Aquamen. Ráadásul Namor még repülni is képes.

Namor gyakorlatilag egy mutáns és fontos szereplője volt az Avengers vs X-Men sztorinak, emiatt is érdekes, hogy ő szerepelhet a Marvel Moziverzumban.

1915-ben Winston Churchill expedícióra küldte Ernest Shackleton-t az Antarktiszra, vibránium kutatás céljából. Mivel a hajó nyomtalanul eltűnt ezért Leonard McKenzine-t küldték a keresésükre. Ezalatt találkozott Leonard az atlantiszi hercegnővel, Fen-nel. Gyorsan össze is házasodtak és a lány teherbe esett, de még mielőtt örülhettek volna, apja megtámadta őket és vissza vitte Fen-t Atlantiszba, ahol később megszülte hybrid gyermekét, Namor-t. Mivel félig atlantiszi félig mutáns, nagyon komplikált kapcsolata van az emberiséggel. Mivel apja kénytelen volt visszamenekülni a civilizációba, Namor-t atlantisziak nevelték fel, a felszíni világ elleni gyűlölet jegyében.

Fiatal korában tagja lett a Marvel képregények első szuperhős csapatának. Mivel a nácik megtámadták Atlantiszt (sikertelenül), Namor bosszút esküdött ellenük. Captain America és az android Human Torch társaságában együtt harcoltak a második világháborúban.

Atlantisz hercegeként sok harcban vett részt a trónért majd végül uralkodó lett belőle. Emiatt nem sűrűn lógott együtt egyik Marveles szuperhős csapattal sem (meg volt a saját gondja). 70 éven át tartó képregénytörténetek során sok szövetséget kötött, rengeteg csavarral és árulással. Nem mindig az a tipikus hős alkat.

Az egyik ok amiért lenyűgöző a karakter, az a személyisége. Könyörtelen és nagyon könnyen átadja magát az indulatainak. Nagyon nehezen találnánk olyan Marvel karaktert, akivel ne lett volna valamilyen komplikált viszonya. A leghosszabb ideig tartó hűsége és szövetsége Amerika Kapitányhoz kötötte, és a Civil War alatt is az ő oldalán harcolt. A Kapitány volt az egyetlen felszínlakó, akit Namor valaha is tisztet. 

Namor az idők során összeállt a legnagyobb gonoszok közül is jó néhánnyal, mint Doctor Doom, Magneto és tulajdonképp csatlakozott a Brotherhood nevű, gonosz mutánsok szövetségéhez is.

Ha sorrendet kéne állítani, Namor elsődlegesen Atlantiszhoz hűséges, aztán jöhetnek a mutánsok és harmadrészt épp az, aki jön. 

Namor új színt hozhatna a Marvel Moziverzumba. A táguló univerzum újabb érdekes pontja lehetne Atlantisz, illetve maga a karekter is. Nem azt mondom, hogy ő lehetne az új Loki szerű karakter, de az biztos, hogy az ő személyisége biztos nem jelentene egy újabb "sablonos" hős alkatot. Jöhetnének a filmeken átnyúló csavarok, összeesküvések és árulások.

A negyedik fázis egyik filmje akár lehetne az övé is!

További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews/

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr438795936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt Bartus 2016.06.09. 22:31:14

Bocsi, de...:
A kétkötetes Kingpin-kiadású Polgárháborúban éppen hogy Kapitány oldalán szállt be atlantiszi seregével a harcba. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2016.06.11. 13:07:19

hogy mutáns az nem olyan régi dolog.
nincs 10 éve, hogy kitalálták, hogy az.
süti beállítások módosítása