2015. december 27. 21:52 - villgabor

Amerika Kapitány meghal a Civil War alatt?

A képregényekben nem alakul túl fényesen Steve Rogers sorsa a Civil War végén. Elveszti a háborút a regisztrációs törvénnyel szembe. 

Miután veszít, bilincsbe verve viszik bíróság elég, hogy feleljen a "háborús bűncselekményeiért". A bíróság felé tartva egy távoli lövést adtak le, ami végzett Steve Rogers-el. A merénylet mögött a Vörös Koponya állt. Amerika Kapitány nem csak a harcot vesztette el, de az életét is. Ezek után Bucky vette át a pajzsot és szolgált tovább Amerika Kapitány néven, mind addig amíg Rogers vissza nem tért. Igen, vissza tért, Steve-et egy úgy nevezett "time-bulet" lövedékkel (idő golyó) lőtték le. Melynek magyarázatába most nem mennék bele, lényeg, hogy vissza tudták őt hozni a képregényekbe.

Vajon a jövő évben vászonra kerülő Civil War filmben is megismétlődhet az esemény?

Először ostobaságnak gondolhatnánk a Marvel Stúdió egyik ikonikus alakjának megölését, de nézzünk kicsit a kulisszák mögé. Chris Evans sokszor "panaszkodott" már, hogy kezd elege lenni a színészkedésből és szívesebben ülne a kamrák mögött, mint rendező. Más részről olyan nyilatkozatot is hallhattunk már tőle, hogy ő addig lesz Amerika Kapitány amíg a Disney úgy akarja.

De ha már egyszer is felmerül ilyesmi, a Stúdiónál joggal gondolhatnak egy olyan forgatókönyvre ami véget vethet a színésszel való közös munkának. Történetileg pedig egy olyan csavart adhatna ez a moziverzumnak, amivel talán sikerül kicsit ebből a vicces, vidám világból, egy sötét, komorabb hangvétel felé húzni a filmeket. Ez azonban nem feltétlenül jelentene jót vagy előre lépést. Hiszen a Marvel filmeknek pont ez a vidám, vicces hangvétel az egyik legnagyobb erénye.

Ha a magánéleti és az eredeti képregényes Civil War ötletet figyelembe veszik, és meghal Steve, abban az esetben is meg lenne a lehetőség arra, hogy az Infinity War-ra vissza hozzák őt. Ennek csupán a kreativitás szabhat határt, akár használják a már kitalált "time-bulet" verziót vagy akár az Infinity Gauntlet segítségével is vissza hozhatják őt az élők sorában. Hisz ezt tették sok hőssel is a képregényekben, miután legyőzték Thanos-t.

2016 májusáig várnunk kell azzal, hogy ez kiderüljön. Az biztos, hogy lenne utánpótlás és nagyobb figyelmet kaphatnának a jövőben olyan új hősök mint, Black Panther, Doctor Strange vagy Pókember, hogy csak párat mondjuk a sok, új és érdekes karakter közül.

 

A Captain America: Civil War 2016 május 6-án kerül a mozikba.
További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr38205206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2016.01.05. 14:03:01

ha jól emlékszem evans-nek 3 filmre van szerződése.
bucky-nak 6ra!
süti beállítások módosítása