2016. június 01. 11:47 - villgabor

8 dolog amit valószínűleg (nem) látunk a Marvel Moziverzumban!

the_avengers_2012_symbol_of_hope-wallpaper-1920x1080.jpg

Igen, a cím megtévesztő. Mivel most azokat a közkedvelt sztori szálakat vesszük elő, amik nagy valószínűséggel eljuthatnak a mozivászonig, de pont ugyan ennyi eséllyel ki is maradhatnak.

 1. Planet Hulk

c06495e2193287cb3fa0aa973d69ede1.jpg

A Planet Hulk története szerint, a Hulk irányíthatatlan pusztítása miatt a Bosszúállók épp aktuális csapata kinéz a szörnyeteg számára egy olyan lakható bolygót, amin nincs élet így nem árthat többé senkinek. Az űrhajó az út során meghibásodik és a célbolygótól eltérő, másik bolygón landol. Ezen a bolygón ókori római gladiátor viszonyok uralkodnak. Hulkot elfogják és rabszolgaként tartják fogva, mint gladiátort. 

Jelenlegi pletykák álláspontja szerint, a harmadik Thor film éppen a Planet Hulkhoz kísértetiesen hasonlító történettel fogja összehozni a két legerősebb Avengers tagok, Hulkot és ThortReméljük, hogy igaznak bizonyulnak a pletykák, de ettől függetlenül nem lehetünk részesei egy egész estés Planet Hulk film élménynek. Hiszen, ha a Ragnarok-ból rááldoznak a zöld szörnyetegre egy jelentősebb időt, akkor már borítékolható, hogy külön filmben nem láthatjuk.

2. The Thunderbolts

marvel_s_thunderbolts_poster_by_thesuperiorbat-d99z9jw.jpg

Röviden szolva a Thunderbolts csapat olyan a Marvelnek mint a Suicide Squad a DC-nek. A csapatot eredetileg Baron Zemo hozta létre, hogy a Bosszúállókkal ne egyedül kelljen szembe szállnia. Az évek során rengeteg tag váltotta egymást. Legtöbbször anti-hősök, rosszfiúk de sokszor hősök is álltak közéjük. Nem mondhatnánk kifejezetten gonosz csapatnak már őket, hiszen a saját felfogásuk szerint "osztják az igazságot". Természetesen megfelelő pénzért fel is bérelhetők. 

A karakterek adottak, össze hozhatná a Marvel moziverzum a saját Thunderbolts csapatát, de ehhez először olyan forgatókönyvet kéne írni pár rosszfiúnak, amiben nem halnak meg a film közepén/végén (ugyan is például Crossbones is volt tagja a csapatnak, akit a Civil War első 10 percében meg is öltek az írók). 

3. Falcon Kapitány

3339ed1ec589ae5508018840afd05ec8.jpg

A képregényekben Sam Wilson, azaz a Falcon veszi át Amerika Kapitány pajzsát és egyben a hős szerepét is. Azonban ezt Bucky is megtette az idők során és amikor bejelentették a The Winter Soldier filmet, sokan gondoltak rá, hogy ő lesz majd az új Kapitány. Erre több jel is mutatkozott, Chris Evans lassan lejáró szerződése, és Sebastian Stannel kötött 9 filmes szerződés. Azonban a Civil War végén a Kapitány mégse halt meg, Bucky-t viszont eléggé lestrapálták. Nem elég, hogy elvesztette a karját, de még jegelik is, ki tudja meddig. 

Tehát a Falcon féle Amerika Kapitány nagy képernyőre kerüléséhez elég sok mindennek meg kell történnie. Chris Evansnak el kell utasítania, az új szerződését (ha kap egyáltalán). Rogersnek meg kell halnia az Infinity Warban. Buckynak valamiért háttérbe kell szorulnia és ezzel egyidőben Wilsonnak előre kell lépnie a képzeletbeli várólistán az Amerika Kapitánnyá való válásban. 

4. A Red Hulk

maxresdefault.jpg

General Ross hosszú évek után visszatért a Marvel Moziverzumba, ami esélyt ad arra, hogy végre kicsit újra bele mehessünk a Hihetetlen Hulk történeteibe. Sokan várták, hogy Ross elhozza már a Civil Warba a Red Hulkot, de ez még csak utalás szinten sem történt meg.

Az esély adott, jöhet az Infinity Warban a Hulk nagy ellensége is?

5. The Dark Reign

4be8a517d1f25.jpg

A Dark Reign történet nagyon népszerű volt a rajongók körében. Norman Osbornt nevezték ki a SHIELD, illetve annak új nevén ismert (HAMMER) szervezet élére. Az első intézkedése, bejelentette a Bosszúállóknak, hogy több új csapatagot kell elfogadniuk, akik azonban rosszfiúk eredetileg. Így került az Avengers tagjai közé Bullseye, Venom és Daken is. 

Jelen pillanatban Ross tábornok van olyan pozícióban, hogy Tony Starkra rákényszerítsen új Bosszúálló tagokat, akiket ő szeretne látni a csapatban. Vajon láthatunk ehhez hasonlót az Infinity Warban?

6. Secret Invasion

2883009-thunderbolts_125_page_15.jpg

2008-ban bemutatott képregény sorozat hatalmas sikert aratott, ráadásul ez volt az első alkalom, hogy a Civil War óta újra összefogjanak a hősök. A Secret Invasionről ide kattintva olvashatsz többet

Jelenleg jogi akadályok tűnnek a legkomolyabbnak, de ha mégis sikerül valahogy összehozni ezt a remek történetet, akkor a Marvel Stúdiónak hamarosan be kell mutatnia valamelyik filmjében a Skrull fajt.

7. Sinister Six

could-netflix-introduce-spider-man-to-the-marvel-cinematic-universe-spider-man-vs-villains-png-187861.jpg

A történet szerint Pókember legnagyobb ellenségei összefognak a hős ellen, miután egyesével az összeset legyőzte Peter Parker. A Sonynak hivatalosan is tervben volt ez a film, de idő közben megegyeztek a Marvel Stúdióval a közös munkáról, így nem csak az Amazing Spider Man 3 de az összes hozzá kapcsolódó spin-off film a polcra került.

Most azonban, hogy a Marvelnél a kreatív kontroll, akár össze is hozhatnák a filmet. De ott lebeghet előttük az Amazing Spider-Man 2 bukásának egyik oka, a "túl sok ellenség egy filmben" koncepció. 6 ellenség pedig több is mint sok egy filmben.

8. Avengers esküvő

witchvision_05_slide.jpg

1975-ben kiadott képregényben a Vision és Scarlet Witch össze házasodtak. A filmes univerzumban is elkezdtek építeni valamit a két karakter között, amit a Civil Warban már senki sem tagadhatott le. Kérdés, hogy vajon kiteljesedhet-e a kettejük románca vagy esetleg beteljesedik a rajongók azon jóslata, hogy a Vision Thanos áldozatává válik, mikor megszerzi tőle a fején lévő Infinity Stonet.

Ezen kívül nem valószínű, hogy a Stúdiónál úgy gondolják, hogy ami a képregény olvasók között népszerű volt, az a mozinézők számára is az lesz. Sőt, vajon készen állnak az emberek arra, hogy egy nő és egy android összeházasodjon a képernyőn? Lehet nem.

 

Ezek lettek volna a legvalószínűbb népszerű történetek, amik nagy valószínűséggel nem jutnak el a mozivászonig, ám a lehetőség még nyitott számukra. Ti melyiket látnátok legszívesebben a nagy képernyőn? 

További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews/

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr548765044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt Bartus 2016.06.01. 12:18:02

miért nem a magyar neveket használod?

villgabor 2016.06.01. 12:40:27

@Zsolt Bartus: Nincs emögött semmi komoly döntés, egyszerűen jobban szeretem használni az eredeti címeket/neveket mint a magyarra fordítottakat :)

talgaby 2016.06.02. 09:45:07

A Dark Reign tényleg roppant népszerű lehetett, ha a Marvel majd' fél évet töltött a Heroic Age égisze alatt azzal, hogy módszeresen kiirtsa minden nyomát a történetfolyamból, mielőtt óvatosan visszaszivárogtatta Norman Osborn csapatának gondolatát egy nem túlságosan reklámozott címben. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2016.06.05. 19:10:38

Legyünk őszinték a planet hulkon kívül a többiért mondjuk nem is nagy kár...

villgabor 2016.06.05. 20:18:59

@doggfather: Hát azért a Secret Invasion nagyon jó sztori volt :) De az pl egyáltalán nem lehetne egy filmbe sűríteni. Még akár trilógiába is megnézném :P
süti beállítások módosítása