2016. szeptember 15. 21:00 - villgabor

Hamarosan jön a Doctor Strange! - Ki az a Dormammu?

Most, hogy alig két hónap van hátra a Doctor Strange bemutatójáig, érdemes lenne foglalkozni a film "titkos" fő gonoszával. 

Ki tudná felvenni a versenyt Doctor Strange hihetetlen erejével? Nos, 1964-ben Stan Lee és Steve Ditko találtak választ a kérdésre: a hatalmas erejű, interdimenzionális lény, Dormammu.

A Doctor Strange képregények íróit mindig is lenyűgözték a különböző dimenziók elmélete. Most nem alternatív valóságokról van szó, hanem sokkal inkább a mi saját 4 dimenziónkon túl létező dimenziók, melyek komplett világokat rejtenek. Dormammu eredetileg egy Faltane nevű faj tagja, akit száműztek társai miután elárulta őket. Egy másik létezési síkon, az úgynevezett Sötét Dimenzióban (Dark Dimension) talált új otthonra. Miután megtanulta, hogy döntse le a dimenziók határait, elkezdte meghódítani a különböző valóságokat, melyeket aztán a Sötét Dimenzióba olvasztott. 

great-fire.jpg

A Földön (pontosabban szólva a mi univerzumunkban), Agamotto - az első Sorcerer Supreme - számtalanszor megütközött Dormammu-val, hogy megmentse tőle a dimenziónkat. A Földön mindig is lesz egy Sorcerer Supreme, hogy megvédje a mi valóságunkat. Telt múlt az idő, amikor is az Anciant One - Doctor Strange mentora - az eddigi legnagyobb csata után, amit Dormammu-val vívtak, elkezdte arra használni az erejét, hogy megerősítse a dimenziók közötti falat. Érdekesség, hogy ez a bizonyos csata 1666-ban Londonban történt, mely során porig rombolták a várost (szerk.: személy szerint nagyon szeretem, amikor egy történelmi eseményt - A nagy londoni tűzvész - ily módon magyaráznak egy fikcióban). Bár a fal megakadályozta Dormammu-t, hogy többet betegye a lábát a világunkba, attól nem, hogy beférkőzzön egyes emberek tudatába a Földön. 

baron-mordo.jpg

A tehetséges tanonc, Baron Mordo-t is az ujjai köré csavarta. Rávette, hogy mérgezze meg és ezzel gyengítsen a mestere, az Ancien One erején. Szerencsére a legújabb "diák", Doctor Strange épp időben érkezett. A Marvelnél valószínűleg hosszútávon gondolkoznak, amit az eddig kiadott trailer alá is támaszt. Dormammu érkezik, ez majdnem olyan biztos mint Thanos, azonban a kérdés, hogy mikor. Az előzetesek alapján Mordo biztosan nem fog gonosz szerepet játszani, hiszen láthatóan szoros barátságot köt Strange-gel, azonban az is kiderül, hogy a misztikus erőknek két követő csoportja van. Az egyik csoport az Ancient One által vezetett védelmezők, akik a világunkat óvják a többitől. Illetve a Zealots nevű csoport, akik épp ellenkezőleg gondolkoznak, és azon vannak, hogy ledöntsék a világok közötti falakat. 

c2opxgrjyh4pphhkdnr8.jpg

Ez az előbb nevezett csoport feltehetően Dormammu követői. És hogy mi lehet a hosszútávú terv a Marvelnél? Miután az első filmben (valószínűleg) sikeresen megfékezik őket Strange és Mordo, a folytatásban következhet be a képregényekből ismert forgatókönyv, hogy a Sötét Dimenzió ura magát Mordo-t kezdi el behálózni. És mivel ez időrendbe már Thanos után fog játszódni, jogos lehet a kérdés: Dormammu lesz a következő nagy pusztítás aki miatt a Föld legnagyobb hőseinek újra össze kell fognia?

Doctor Strange 2016 November 3-án kerül a mozikba.
További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews/ 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr2811710983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása