2015. június 07. 16:08 - villgabor

5 dolog amit az Ant-Man filmtől elvárunk

Most, hogy vége az Avengers: Age of Ultron-nak és elkezdődött a Captain America: Civil War forgatása, ami tulajdonképp a következő Bosszúállók filmnek is tekinthető, a figyelmünket az összekötő filmre fordítjuk: Ant-Man.

Az eddigi filmek "hibái" és az Ant-Man képregény szerepének tudatában, összegyűjtöttünk 5 dolgot, amit jogosan várhatunk a filmtől.

1. Egy maradandó ellenség
Igen, itt a szó szoros értelmében kell a maradandót érteni. Lokit leszámítva minden eddigi Marvel filmben a fő ellenség viszonylag felejthető volt, és a film végére meghalt/eltűnt. Kezdjük el a változtatást Yellowjacket-el. Nem túl nagy kérés, hogy élje meg a következő napot is.

2. Növekedés
A képregények (és a Marvel Cinematic News blog) olvasói már jól tudják, hogy a Pym részecskék nem csak összezsugorítani képesek, hanem épp ellenkezőleg, térfogatot növelni is. Reméljük, hogy láthatunk pár óriás hangyát, illetve, hogy Ant-Man felölti a Giant-Man alteregóját is a film során.

3. Kreatív használata az Ant-Man erejének
Kritikusok szerint a Hangya erejének kreatív használata lehet a kulcspontja a film sikerességének. Kicsiként neki ugrani az ellenségnek, majd az ütés pillanatában megnőni.. oké, ezt muszáj elsütni. De reméljük ennél láthatnunk sokkal kreatívabb használatát a méret manipulációnak.

4. The Wasp
Az eredeti Darázs Janet van Dyne volt. De mivel ő nem szerepel a filmben így maradt Hank Pym és Janet van Dyne lánya, Hope van Dyne. Aki viszont benne van a filmben. Ha nem is láthatjuk Wasp-ot teljes öltözékében, reméljük, hogy legalább láthatjuk ahogy Hope elindul abba az irányba, hogy egy nap ő legyen a Darázs.

5. The Avengers
Igen, a Bosszúállók. Mivel egy világról beszélünk, ezért az a minimum, hogy ezt valamilyen szinten a nézők tudatára adják a vásznon is. Főleg, hogy ez a film lett a kapocs az Age of Ultron és a Civil War között. Lehet csak egy post-credit jelenetet kapunk, de az is több mint a semmi.

Az Ant-Man Julius 17-én kerül a mozikba.
További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr247524284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spidermike 2015.06.08. 14:09:54

Hát nem tudom... Nem várok túl sokat, valahogy nem érzem annyira erősnek a karaktert, hogy kaphasson egy külön filmet. A 90-es években elérhető magyar nyelvű képregényekben nem sok szó esett róla, csak utalások és visszaemlékezések említették őt (Marvel Extra első számai). Lehet, hogy Amerikában van irodalma és ismertsége. Ugyanezt érzem Gambit-tel és az új Bosszú-filmben a Skarlát Boszival kapcsolatban is.

Állandó ellenfél: Fátum doki az első két F4-ből? Zöld Manó is végigkísérte az első Pókembereket, még ha meg is halt az elsőben. Szerintem simán a mindig újabb ellenségeket választják a forgatókönyvírók, minthogy sok részen keresztül ugyanazok gyepálják egymást (Oktopusz, Venom Pókember ellen, Superman Lex, Batman pedig Joker ellen). Van miből meríteni negatív karakterekből is, akkor merítsenek is.

Kicsiként elindítja az ütést és nagyként érkezik meg - igen, kb ennyi van benne. Amúgy meg nyomathatják azt a vonalat, ami a Drágám, a kölykök összementek szintje (amúgy bírom azt a filmet).

Janet: na, ő jöhetne! Itthon is ismert volt, Titkos Háború, első Marvel-számok, jó kis történetek voltak. De félek, hogy a mostani Marvel-univerzumban Scarlett-nek jut a jónő szerep, esetleg Peppernek, de ő "külsős".

Spidermike 2015.06.08. 14:21:00

Amúgy eléggé komolyan vehetetlen is ez az egész hangyászósdi (szerintem). Biztos mellé lehet tenni, hogy mennyire tökéletes biológiai lény egy hangya, meg pár másodperc alatt megesznek a vöröshangyák és a mérgük is ilyen-olyan, de nekem komolytalan.
Volt egy régi Pókember-szám, amikor valami néger csávó nyúlszerű képességeket szerzett egy Pókemberéhez hasonló baleset miatt. Gyorsan futott, volt nyúlösztöne (megérezte, ha figyeli a vadász). Amikor Pókember megkérdezte tőle, hogy miért nem hasznosítja a képességeit, visszakérdezett, hogy ragasszon bolyhos nyuszifarkat meg tapsifüleket és legyen ő a Nyúlember? Szakadtam rajta :) Ezt érzem itt is. Húzd meg magad, főgonosz, mert jön a Hangyaember! Wazz, lefújom Chemotox-szal és sanyi neki :)

studkell 2015.06.08. 21:26:36

"Kezdjük el a változtatást Yellowjacket-el." - posztoló

Jacket. Jackettel. Nincs és soha nem is volt -al, -el rag a magyarban, csak teljesen hasonuló -val, -vel rag. Hogy terjed ez a hülyeség... Na lehet anyázni.

villgabor 2015.06.09. 10:07:13

@Spidermike: Meg ne feledd, azért erős női karakternek még érkezi Captain Marvel
süti beállítások módosítása