2016. június 17. 09:42 - villgabor

8 Marvel hős akik még nem szerepeltek a filmvásznon!


A Marvel Moziverzumban már eddig is rengeteg hőst láthattunk bemutatkozni. Azonban az elkövetkezendő években, ez a szám akár többszörösére is nőhet. Most tekintsünk el, az olyan karakterektől, akiknek a jogait nem birtokolja a Marvel Stúdió (X-Men, Fantastic 4) és lássuk, milyen hősöket tartogathat még a jövő, illetve mikor és hol láthatjuk őket leghamarabb. Egyértelműen most nem azokról lesz szó, akiknek már bejelentett filmjük van (Captain Marvel, Doctor Strange, vagy az egyelőre dátum nélküli Inhumans), hanem olyan hősök, akiket még teljes homály fed a hétköznapi mozinézők számára. 

1. Namor - The Submariner

Az első ilyen karakter, csak is Namor lehet. Hiszen nem rég derült ki, hogy a jogok a Marvel stúdiónál vannak!. A hősről bővebben ide kattintva olvashatszNamor egy kifejezetten érdekes és izgalmas karakter a képregényekben, nem is nevezhetjük szó szoros értelmében hősnek. Ő a Marvel világban Atlantisz ura, a DC képregényekből ismert Aquaman-hez hasonló erővel rendelkezik, de ő még repülni is tud! Namornak a negyedik fázisban van a legnagyobb esélye felbukkanni, akár egyből egy szóló filmmel.

2. Nova

Aki úgy gondolta, hogy Nova-nak köze van a Guardians of the Galaxy-ben bemutatott Nova hadtesthez, akik a Xandar nevű bolygót védik, jó helyen kapisgálnak. Bár a Nova hadtestben egyszerű közkatonák szolgálnak (már), ahogy azt láthattuk a filmben, van egy elit vezér, Nova Prime, aki nem hétköznapi erővel bír, aki erejét a Xandar bolygóról nyeri. Régen a Nova hadtest a DC képregényekben lévő Green Lantern hadtestre hasonlított, azaz minden katona rendelkezett egy úgynevezett Nova Force energiával, melynek forrása a Xandar bolygó. Egy idő után azonban úgy döntöttek, hogy ezt a hatalmas energiát nem érdemes megosztani, hanem inkább 1 emberben, a Nova Prime-ban összpontosuljon. Egy napon az űrkalóz, Zorr, megtámadta a bolygót, akit Dey, az akkori Prime,  egyenesen a földig üldözött. A Nova hadtest elit tagja súlyos sérüléseket szenvedett, de még mielőtt meghalt volna, átadta erejét Richard Rider-nek, az akkor még csak gimnazista fiúnak. Richard beállt a hadtestbe, majd később hazatért és lemondott erejéről. Nem tudott vissza illeszkedni a hétköznapokba és közben hatalmas vágyat érzett erejének vissza szerzésére. Rider egyik szövetségese rájött, ha nagy adrenalin traumának teszik ki a testét, valószínűleg visszanyeri erejét. Ezért elrabolta őt és ledobta New York egyik felhőkarcolójáról. A számításai bejöttek, újra vissza kapta a Nova Prime erejét. Richard többször is ingázott a földi és az intergalaktikus hősködés között. Nova valószínűleg leghamarabb Guardians of the Galaxy Vol.2-ben bukkanhat fel.

3. Beta Ray Bill

Beta Ray Bill egy közkedvelt karakternek számít a rajongók között. A történet szerint, a karakter bolygóját, a kiszabaduló Sultur elpusztítja. A faj életben maradt tagjai egy űrhajón hagyták el a bolygót, és Beta Ray Bill lett megbízva, hogy amíg a faj hibernált állapotban van, keressen új otthont. Thor rálel az űrben sodródó hajóra, ahol először harcba szállnak egymással. A harc közben Beta Ray Bill felemeli és használja is Thor kalapácsát, a Mjolnirt. A történet vége, hogy Odin kovácsoltatott neki, egy saját pöröjt, hogy meg tudja védeni a népét. Az előbb említett Sultur, a tűzdémon a képregényekben a Ragnarok egyik fontos szereplője, így ebből adódóan Beta Ray Bill valószínűleg leghamarabb a Thor: Ragnarok-ban tűnhet fel.

4. Wonder Man

A Captain America: Civil War elhintette az első jeleit a Vision és Scarlet Witch románcnak. Hogy ez miért is kapcsolódik Wonder Man-hez? A történet szerint az üzletember Simon Williams összetűzésbe került Tony Stark-kal. Bár Tony-t nem vezérelte rossz szándék, Simon úgy gondolta hogy az életművét akarja elvenni tőle Stark. Simon végső kétségbeesésében elfogadta a "Masters of Evil" csapat ajánlatát, hogy olyan erővel ruházzák őt fel, amivel bárkit legyőzhet. Így Wonder Man karrierje rosszfiúként kezdődött, ám idővel egyre inkább látszott rajta, hogy ő valójában nem rossz, nem ért egyet azzal amire őt rákényszerítik. Eljött a sorsdöntő pillanat és saját maga mentette meg az Avengers-t, melybe sajnos ő maga belehalt. Később Ultron az ő elmemintáját használta fel Vision elkészítéséhez, így amikor vissza tért a halálból, kialakult a legfurcsább szerelmi háromszög a képregények világában. Wonder Man - Scarlet Witch - Vision. Mivel Robert Downey Jr. szívesen benne lenne egy Iron Man 4-ben, így ha ez bekövetkezik a 4. fázisban, akár Simon Williams is szóhoz juthat benne.

5. Moon Kinght

Mi van akkor ha Batman-nek valójában súlyos mentális betegsége van? Erre a koncepcióra épült Moon Knight karaktere, akit először 1970-ben láthattak az olvasók. A történet főhőse Marc Spector, egyszerű zsoldos, akit egy küldetés után magára hagytak az egyiptomi sivatagban meghalni. Ekkora jött a megvilágosodás, hogy ő valójában Khonshu, az egyiptomi hold istenség földi avatárja. Innentől kezdve Moon Kinght néven, talpig fehér ruhában üldözte a gonoszt éjjelente, hétköznapi bűnözőktől kezdve, keményebb arcokig. Azonban időközben kiderül, hogy Marc súlyos tudathasadásban szenved, több személyiség is lakozik benne. Feltehetően az egyiptomi hold isten dolog is csak a betegségének köszönhető hallucináció, de számára valós. Batman-hez hasonlóan semmilyen szupererővel nem rendelkezik, azonban minden fegyverében a hold motívuma jelenik meg. Moon Night sokkal inkább passzolna egy Netflix sorozathoz, mintsem egy önálló mozifilmhez, így lehetséges hogy a közeljövőben láthatjuk őt is a kis képernyőn.

6. Ms. Marvel

Nem a Carol Danvers féle Ms. Marvel-ről (később Captain Marvel) van szó. Ugyanis most egy nagyon friss karakterről beszélünk, 2014-ben debütált a képregényekben. A pakisztáni-amerikai Kamala Khan, a jelen generáció Pókembere. A fiatal gimis lány, New Jersey-ben lakik. Az egyik nap New York városán végig söpör a titokzatos Terrigen köd, melynek következtében szuper erőre tesz szert. Az alakváltásra (bárhogy képes formálni-növelni a testrészeit) képes lány példaképe Carol Danvers, ezért a név választás. Pókember valószínűleg a 4. fázis második részétől veheti át a vezető szerepet a Marvel Moziverzumban, a hasonló korosztály miatt úgy gondolom valamikor ez időtájt találkozhatunk Kamala-val is.

 7. Spider-Woman
spider_woman_by_xionice-d83xs60.jpg

Jessica Drew nagyon fiatal korában haldoklott, uránium mérgezés miatt. Tudós szülei végső elkeseredésükben, beadták neki azt a radioaktív pók vért, amivel ezidáig csak kísérleteztek. Nagy meglepetésre a lány felépült, és csodálatos képességekre tett szert. Azonban az öröm nem tarthatott sokáig. A HYDRA elrabolta Jessica-t, majd hosszú agymosás után bérgyilkost faragtak belőle. Elküldték Nick Fury megölésére, azonban a lány ehelyett ott hagyta a HYDRA-t és inkább jóra akarta használni az erejét. Éveken át tartó szóló hősködés után, még az Avengers tagjai közé is beállt. Mivel a HYDRA még mindig fontos szerepet játszik a Marvel Moziverzumban, így akár adott a lehetőség Spider-Woman előtt, hogy az eredeti sztorijával érkezzen a filmvászonra. Leghamarabb valószínűleg a Spider-Man: Homecoming-ban láthatjuk.

8. She-Hulk
maxresdefault_1_1.jpg

Jennifer Walters, Bruce Banner unokatestvére egy sürgősségi vérátömlesztés során tett szert Hulk erejére. Azonban Banner-rel ellentétben, Walters nem veszíti el a személyiségét az átalakulás során. Sőt a lány kifejezetten jobban szeret a She-Hulk formájában lenni, mint sem az egyszerű emberében. Mindemellett Jennifer egy remek ügyvéd, ráadásul szuperhősökkel kapcsolatos ügyekre specializálódott. Milyen jól is jött volna ez Rogers-éknek most, hogy rájuk akarták erőltetni a regisztrációs törvényt, nem? She-Hulk szereplése jelenleg úgy tűnik, hogy pont jogi akadályba ütközik. A Hulk szóló film jogok még mindig a Universal Stúdiónál vannak, ráadásul még részesednek is minden olyan Marvel film bevételéből, melyben a zöld óriás szerepel. She-Hulk ugyan abban Hulk a "csomagban" van, amit annó megvett a Universal. És ha ez még nem lenne elég, szoros szálak fűzik Jennifert a Fantastic 4-hoz, ahol beugrós tagként, számos alkalommal helyettesítette a Lény-t, ha izomerőre volt szükség. És mint tudjuk a Fantasztikus Négyes jogok pedig a Fox tulajdonában vannak. Azonban Disney-nek sikerül megegyezni, és a negyedik fázis tartogat számunkra egy új Hihetetlen Hulk szóló filmet, akkor abban valószínűleg találkozhatunk a She-Hulk-kal is!

Ti kit látnátok legszívesebben közülük a filmvásznon? Esetleg valakit még rajtuk kívül? Írjátok meg a véleményetek itt lent, vagy facebookon: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews/

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr548816256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blackflag 2016.06.17. 22:43:46

Pletyka szinten hallani lehetett hogy tervben van hogy blade, ghost rider és az említett moon knight is sorozatot kapnak a netflixen.

És ha már nova, én sam alexander-t szívesebben látnám. Egyébként klassz lista.

blackflag 2016.06.18. 00:38:42

@villgabor: Elnézést, nem tudtam hogy írtatok róla. Főként comicbook.com-ról tájékozódom ott olvastam róla anno.

2016.06.18. 09:39:23

Uncsi ez már. Az eddigiek belefértek, de ha ez a lista terv lenne, akkor inkább a Hősök sorozat.

lauren_blogger 2016.09.16. 12:28:38

szuper cikk! Itt pedig azon szuperhősök, kik már szerepeltek... de eléggé átalakultak az évek alatt :-)
lauren.blog.hu/2016/09/07/szuperhosok_akkor_es_most_993
süti beállítások módosítása