2016. október 31. 17:42 - villgabor

Minden, amit tudnod kell mielőtt megnézed a Doctor Strange-t!

Hitetetlen de a Doctor Strange már a 14. összefüggő filmje lesz a Marvel Stúdiónak, ám sok tekintetben mégis egy új kezdet.

A Captain America: Civil War-ral ellentétben, nem kell 100%-ban tisztában lenned az előző 13 filmmel ahhoz, hogy értsd a történetet, meglepődj a fordulatokon vagy megismerd a karaktereket. Doctor Strange egy teljesen más oldalról mutatja be a Marvel Moziverzumot, és ehhez egy jó nagy lépést tesz magától a közös filmes univerzumtól. Párhuzamot vonhatunk Doctor Strange filmje és a Guardians of the Galaxy első filmje között, hiszen ott is az egyik koncepció az volt, hogy a már "megszokott" hősöktől elrugaszkodjunk, egy saját lábakon álló filmet mutassanak be.

Miközben tényleg nem kell teljesen tisztában lenni a többi filmmel, van 1-2 képregény amit érdemes lehet elolvasni a teljes élmény érdekében.

Doctor Strange Prelude #1

Az első "eset" a hivatalos képregény bevezetőben, a Masters of Mystic Arts rendet mutatta be (Misztikus tudományok mesterei, de előre elnézést kérek, a továbbiakban is angolul fogom használni a nevüket, és másokét is). Sorcerer-ek (sajnos magyar fordításban "varázslók"-nak lehetne nevezni őket, de annyira gagyi és nem fedi a szó eredeti jelentését, hogy bár hülyén hangzik itt is az angol kifejezéssel fogom folytatni), akik a világot járva védelmezik magát a valóságot a sötét erőkkel szemben. Vezetőjük az Ancient One.

A Masters of Mystic Arts az oka annak, hogy eddig nem láthattunk semmilyen varázslatra vagy mágiára utaló jeleket a Marvel Moziverzumban, ezidáig. Ezek a sorcerer-ek profik a misztikus veszélyes azonosításában és kiiktatásában/hatástalanításában (bár akik követik az Agents of SHIELD 4. évadát, jogosan mondhatnák, hogy azért 1-2 porszem becsúszik a gépezetbe néha.). Mivel nagyon jól végzik a munkájukat, ezért nem láthattunk varázslatot eddig. 

Ez az első képregényes eset bemutat számunkra pár fő sorcerer-t: Benedict Wong, Kaecilius, Tina Minoru és Daniel Drumm. Kaecilius (Mads Mikkelsen) és Wong (Benedict Wong) a filmben is fontos szerepet játszanak.

Doctor Strange Prelude #2

A második bevezető képregény az Ancient One-ra (filmben Tilda Swinton), és Baron Mordo-ra (filmben Chiwetel Ejiofor) fókuszált. Mordo az Ancient One tanítványa. Az eset olyan küldetést mutat be az olvasóknak amiben a Masters of Mystic Arts olyan fenyegetéssel néz szembe, amit csak az Ancient One tud megoldani.

Nagyon remek eset volt, mivel nagyon jól mutatta be Mordo és az Ancient One közti kapcsolatot, mint a kedvenc kis tanítványa és legközelebbi bizalmasa. Ráadásul megtudhattuk mekkora erővel is rendelkezik valójában az Ancient One.

Doctor Strange - Mystic Apprentice #1

Ez volt az első Doctor Strange képregény amiben Stephen életét követhettük Kamar-Taj-on. Ahogy a filmnek is egy része, ez a történet Strange-t, mint tanoncot mutatja be. Milyen nehézségekkel néz szembe, hogy megtanulja azokat a dolgokat amik később a életét menthetik meg. Remek hangulata van a történetnek.

A Zealot

Ez a képregény Kaecilius történetével foglalkozik, milyen nehézségeken kellet keresztül mennie, miket élt át, miért jutott oda ahol most van. Mindenképp érdemes elolvasni, aki teheti, sokkal élvezetesebb és mélyebb lehet számunkra Madds Mikkelsen karaktere ezek tudatában a filmben.

Ahogy a filmhez köthető képregények is mutatják, valóban nem kell leülnünk és újra végig nézni az előző filmeket, ahhoz hogy teljes mértékbe élvezzük majd a Doctor Strange-t. Ha viszont tényleg 100%-os élményt szeretnél kihozni a filmből, a fent említett képregények elolvasása sokat jelenthet.

 

Doctor Strange 2016 november 3-án kerül a mozikba.
További érdekességekért, hírekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr8111918119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása