2015. január 08. 14:32 - villgabor

Mi várható az Ant-Man filmben?

vlcsnap-00308.png_1920x1036

A Marvelnél komolyan gondolták, hogy elég az eredet történetekből. És ezt a soron következő szuperhős filmmel fogják demonstrálni. Egy kis spekuláció, mi várható az Ant-Man filmben.

Azt már egy előző blog bejegyzésben kiveséztük ki is az a bizonyos Dr. Hank Pym. Illetve utána lévő cikkben pedig magáról Ant-Man-ről és megszületéséről volt szó. Mivel ekkor még jó magam és úgy gondoltam, hogy a stúdió a jól bevált módszert alkalmazva, az adott hőst teljesen a kezdetektől mutatja be, ezért nem is boncolgattam tovább a történetet.

Azonban a frissen megjelent trailerből kiderült, nem Hank Pym lesz a főszereplője a történetünknek.

Először nézzük meg a gyökereket, a képregény:
Valóban Dr. Hank Pym az eredeti Hangya, aki ráadásul a Bosszúállók egyik alapító tagja. De munkássága során eljött az a pont, ahol felhagyott a bűnüldözéssel és a Hangya szerepével. Ekkor jött képbe Scott Lang (Paul Rudd-a filmben), aki nem volt más mint egy bűnöző, betörő. Az alvilági figurák akikkel kapcsolatban állt elrabolták a kislányát és váltságdíjat követeltek. Tudomást szerzett az Ant-Man ruháról és a hozzá tartozó hihetetlen zsugorodási képességről. Ellopta a ruhát és bankrablásokat hajtott végre, hogy megszerezze a pénzt.[...] A történet végül happyend-el végződött. Olyannyira, hogy Hank hivatalosan is oda adta a ruhát Scott-nak, hiszen a világnak szüksége van egy Ant-Man-re. Így lépett ő a helyébe és lett hős.

Most nézzük a valószínűsíthető film történetet:
Dr. Hank Pym már öreg, látszólag alkalmatlan a bűnüldözésre. Sokan sérelmezték a képregény rajongók közül, hogy a Bosszúállók alapításából kihagyták az egyik eredeti alapító tagot a Hangyát. Ám ezzel a csavarral, hogy Hank öreg, meghagyták ezt a lehetőséget, bár kicsit kitekert formában. Az Avengers filmben több jel, mondat és megjegyzés is utal arra, hogy a Bosszúállók szövetsége nem új keletű dolog. Valószínűleg régebben, amikor a tervet Fury kidolgozta, még a fiatalabb Hank is szerepelt benne. Sőt, mivel a Marvel új sorozatával, az Agent Carterrel, próbálják kicsit össze boronálni a filmet, ami ugye a második világháború és napjaink között játszódik, megerősíti ezt a teóriát, hogy Hank egy régebbi terv része volt. És ha a film castingját megnézzük, Howard Stark (Tony édesapja) is a szereplők között van.

Szóval, itt léphet a képbe Scott Lang, a már említett tolvaj. A trailer és a Marvel közleményére alapozva a kislányát megvédeni kívánó apuka történet megmarad, de nem ez lesz a fő szál. Maga az Ant-Man technológia kerül veszélybe.

Egy másik érdekes karakter is bekerült a filmbe. Nem más mint Hope van Dyne (Evangeline Lilly) aki Hank Pym és Janet van Dyne lánya. Janet sem átlagos civil volt. Egy különleges technológiát és a Pym részecskéket ötvözve ő lett Wasp. Így jogosan várhatjuk el, hogy a bűnüldöző páros lánya sem lesz hétköznapi.

Van még egy fontos karakter és egyben történet különbség a film és a képregény között. Ezt a karaktert úgy hívják, Yellowjacket. A képregényt nézve, tudni kell hogy Hank Pym beteg. Bizonyos fokú tudathasadásban szenved. Így karrierje során több alteregót is váltott, az egyik ezek közül Yellowjacket volt. Róla azt kellett tudni, hogy sokkal agresszívabb és erőszakosabb volt mint az eredetileg visszahúzódó, konfliktus kerülő, csöndes Hank aki sose az erőszakban látta a megoldást. A filmben viszont Yellowjacket nem Pym alteregója lesz hanem Ant-Man ellensége akit Corey Stoll játszik a vásznon.

Ennyit a találgatásokról, valami ilyesmire számíthatunk a közelgő filmtől.
Egy biztos: Az Ant-Man 2015 Július 17-én kerül a mozikba

További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr457053299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2015.01.09. 11:17:32

Még érdekelne is csak ki nem állhatom Paul Rudd-ot
süti beállítások módosítása