2015. május 16. 14:37 - villgabor

Kezdődik: Captain America - Civil War

Az Avengers: Age of Ultron-nak "vége", és bár hivatalosan a harmadik fázis csak az Ant-Man film után kezdődik meg, mégis sokan már lezártnak tekintik ezzel a Phase 2-t. A Captain America film annyira nagyszabású lesz, hogy szinte a következő Bosszúállók filmnek lehetne tekinteni. Személy szerint ezért is sajnálom az Ant-Man filmet, hisz kettő ekkora kaliberű film közé szorult mint az Age of Ultron és a Civil war, ennek következtében nem kap elég figyelmet és nem tűnik annyira fontosnak sem.

De most nem az Ant-Man filmről lesz szó, hanem az "Avengers 2.5"-ről, azaz a következő Captain America filmről: Civil War.

Történet: A közel múlt eseményei (Loki támadása, Ultron fenyegetése, SHIELD-HYDRA támadás, Malekith pusztítása és még talán Hulk irányíthatatlanságát is ide lehet sorolni) arra ösztönzik a világ vezetőit, hogy a képességekkel rendelkező hősöket regisztrálni kell, és egy külön alakulatot létrehozni belőlük, akik a kormány(ok)nak engedelmeskednek. Ennek az ötletnek a legnagyobb pártfogója és úttörője (akár kitalálója is) nem más mint Tony Stark. Hogy miért? Tony a Chitauri támadás óta megszállottan keresi a megoldást a föld védelmére, de eddig minden tervével volt valami baj. Az látszólag sem működött, hogy legyártott magának több tucat páncélt, hogy saját maga védjen meg mindenkit, a Bosszúállók önmagukban kevesek voltak, Ultron pedig végképp zsákutca volt. Emellett a SHIELD is megbukott. Ezért Stark új ötlete a szuperhősök "besorozása". Aki viszont a legjobban ellenzi ezt az egészet az Amerika Kapitány. A legfőbb különbség a képregények és a moziverzum között, hogy a képregényekben a probléma központjában az áll, hogy ezzel az összes hősnek fel kell fednie a kilétét. Ha kicsit is bele gondolunk ebbe, akkor ez a probléma a moziverzumban nem valós hisz nyíltan ismer mindenki mindenkit. A probléma központja valószínűleg más hatalmi, illetve morális gondok lesznek. 

A Marvel Stúdió a napokban jelentette be, hogy megkezdődött a forgatás Atlantában és ezzel nyilvánosságra hozták a főbb casting listát. Kik a főbb karakterek? 
Chris Evans/Captain America
Robert Downey Jr/Iron man
Scarlett Johansson/Black Widow
Sebastian Stan/The Winter Soldier
Anthony Mackie/Falcon
Paul Bettany/The Vision
Jeremy Renner/Hawkeye
Don Cheadle/War Machine
Elizabeth Olsen/Scarlet Witch
Paul Rud/Ant Man
Chadwick Boseman/Black Panther
Emily VanCamp//Sharon Carter
Daniel Brühl/Baron Zemo
Frank Grillo/Crossbones
William Hurt/General Ross
Martin Freeman (Hobbit) szerepe nem lett felfedve, nem tudni kit játszik majd
A rendező páros pedig Joe és Anthony Russo, akik a The Winter Soldier-t rendezték.

Nézzük a karakter lista érdekesebb részeit:

Ant-Man
Ahogy már említettem a két nagyszabású film közé szorult karakter szerepe kiszámíthatatlan volt. Nem tudtuk, mi lesz vele a saját filmje végén, mikor és hol bukkan fel legközelebb. Ezzel megkaptuk a választ, ő is részese lesz a Civil War-nak

The Vision
A Vision-t nagyon sokáig rejtély fedte, csak a 3. Avengers trailerben láthattunk róla egy rövid jelenetet. De így, hogy az Age of Ultron-ban szerepet kapott és a film végén láthattuk, ahogy tagja lett az új Bosszúállók csapatának, már annyira nem is meglepő a szerepe.

War Machine
Erről a karakterről nem nagyon beszélt senki, mindaddig amíg ki nem derült, hogy az Age of Ultron-ban is szerepet kapott, tehát a stúdió nem feledkezett meg Rhodey-ról. Az ő szerepe lesz nagyon érdekes. Egyrészt ő Tony legjobb barátja, bajtársa, sőt az ő páncélját viseli. Ezzel szemben láthattuk, ahogy ő is csatlakozott Amerika Kapitány vezette új Avengers csapathoz. Így kinek az oldalára fog állni?

Spider-Man
Pókember nincs benne a casting listában. De ettől függetlenül ez nem egy kőbe vésett biblia, akkor és azt adnak hozzá akit csak akarnak. A napokban lett szinte fél hivatalos, hogy meg van az új Pókember színész: Asa ButterfieldMivel a listát hamarabb adták ki, ezért érthetően nem írták bele Spider-Man-t. Vagy esetleg a várakozásokkal ellentétben egyáltalán nem is lesz benne?

Nick Fury & Maria Hill
Az ő nevük sem szerepel a listán. Meglepetés, hisz a SHIELD nagy szerepet játszik a képregényekben a Civil War alatt, és mivel Fury és Hill az arca a SHIELD-nek, jogos a kérdés, hol az ő nevük? Lehetséges, hogy a SHIELD-et kihagyják a történetből. Ennek két magyarázata lehet, az egyik, hogy a SHIELD megpróbál kimaradni az ilyen fajta harcokból és a sovokiai akcióhoz hasonlóan, megpróbálnak az életmentésre fókuszálni. A másik pedig, hogy a SHIELD ujjá építésének fontos része, hogy titokban maradjanak, ezért nincs semmilyen interakció egyenlőre.

Ehhez kapcsolódóan a Comicbook.com-nak sikerült interjút csinálnia magával Phil Coulson-nal (Clark Gregg) aki az Agents of SHIELD főszereplője. A Captain America: The Winter Soldier óta ő az igazgatója a saját maga által újjáépített SHIELD-nek. Elmondása szerint legalább akkora hatása lesz a Civil War-nak a sorozatra mint amekkora a Winter Soldier-nek volt. Ő is megerősítette, hogy a SHIELD nagy szerepet játszik abban hogy regisztrálják a hősöket, hisz ők is emellett állnak. Viszont ez nem ennyire egyszerű, a szervezet megint két részre bomlik, hisz sokan közülük ismernek szuper erővel rendelkező hősöket és emiatt ellenzik a rendszert. Továbbá kiemelte, hogy a sorozatban már létezik a Super Human Registrasion Act elődje, az Index. Aki nem követi a sorozatot, röviden annyit az Indexről, hogy ebben az adatbázisban gyűjtik és figyelik meg a különleges képességekkel bíró embereket. Ezen belül 2 csoportra bontja ezeket az embereket. Az egyik csoportba tartoznak azok, akik emberi technológia által erősödnek (pl.: Death Lock), a másik csoport akik természet feletti erővel bírnak (pl.: az összes Inhuman). Ez az Index adhatja majd az alapot a Regisztrációs törvénynek.

Tehát érdekes film elé nézünk. És bár a szuperhősök egymásnak feszülnek, elképzelhetetlennek tartom, hogy emellett ne legyen egy gonosz aki a helyzetet ki akarná használni, különben kinek dolgozna a zsoldos bűnöző Crossbones? Azt is kétlem, hogy Zemo egyedül dolgozna. Az is jogos kérdés, hogy Ross tábornok vajon felölti-e a Red Hulk alteregót és ő is szuper erővel rendelkező bűnöző lesz-e? Hulk nem volt része a képregényekben a Civil War-nak, vajon a tábornok miatt mégis benne lesz? Lehetséges forgatókönyv, hogy Ross azért válik Red Hulk-á, hogy aláássa még jobban a Hulk hírnevét és ezzel kiprovokálva a visszatérését Bannernek. Sok sok kérdés, amire 1 év múlva választ kapunk.

A Captain America: Civil War 2016 május 6-án kerül a mozikba.
További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr677464464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robert Leckie 2015.06.06. 11:30:58

Ez a cikk annyira jó és tartalmas volt, hogy 2x is elolvastam :-D Sok mindenre választ kaptam, de ugyanannyi kérdésem is lett...na majd 1 év múlva fény derül mindenre (remélem) Köszönöm a cikket :-)
süti beállítások módosítása