2015. december 30. 12:22 - villgabor

10 új dolog a Doctor Strange filmről!

Az elmúlt napokban rengeteg új hír és újdonság jött a Doctor Strange filmmel kapcsolatban. Most egy nagyobb lélegzetvételű cikkben megpróbálom össze foglalni a történeteket.

Először is kezdődött azzal a hír áradat, hogy kiadták az első hivatalos képeket a filmről.

Majd jöttek szép sorban különböző nyilatkozatok és érdekességek.

I.Cumberbatch a mágiához szükséges mozdulatokról
"Még mindig nap mint nap gyakorolnom kell. Vannak ezek a különböző varázslatok amikhez így kell tartanom az ujjaim, aztán ezekhez a rúna igékhez ezt kell csinálni. Szóval gyakorolnom kell minden olyan varázslatot ami fizikai mozgást is igényel. Biztos vagyok benne, hogy a különböző igéknél hogy állnak az ujjaim, nagyon fontosak lesznek, a rajongóknak meg főleg. Ezért dolgozok ezeken még mindig. Bár még egy jelenetet se vettünk fel ezek közül." - Nyilatkozta Strange-t játszó Benedict Cumberbatch.

II.Kevin Feige beszélt Mads Mikkelsen karakteréről.
A színész karakterét eddig nagy titokban tartotta a stúdió, de most végre egy fő gonoszként beszéltek róla, bár még mindig név nélkül.

"El fogjuk vinni a nézőket egy kis körutazásra a multiverzumba, más dimenziókba és nagyszerű dolgokat fognak látni - csodák amik remélhetőleg gyönyörűen fognak festeni a vásznon és amik miatt nagyon egyedi lesz a film. De ezzel egy időben nagyon ijesztő dolgok is vannak odaát." - nyilatkozta Feige

Tradicionálisan a Sourcerer Supreme - mint az Anciant One, vagy később Doctor Strange - védi a földet a más dimenziókból származó szörnyűségektől. De Mikkelsen karaktere, akit nem neveztek meg, másképp gondolja.

"Ő úgy gondolja, hogy a Sourcerer Supreme csak a saját hatalmának a forrását félti és a föld jobban járna, ha beengednénk ezeket a más dimenzióból származó dolgokat." - folytatta Feige.

Első hallásra Baron Mordo juthat eszünkbe, aki Dormammu-t akarta a Földre hozni még az első Strange képregényekben. Azonban az ő szerepére Chiwetel Ejiofor-ot castingolták. Ha nem Mordo akkor a következő lehetséges jelölt Doctor Druid lehet, aki az Ancient One egyik tanítványa volt ám előtte gonosztevő volt. De a találgatás nem is olyan egyszerű Feige szerint.

"Nagyon sok nevet láttam már bedobva, ám eddig egyik se talált, kíváncsian várom, mikor jelenik meg a pletykák közt az a név, akit valójában szántunk neki."

Ha Mikkelsen karaktere a fő gonosz, abból az következhet, hogy a stúdió Mordo-ból viszont amolyan hosszú távú ellenséget akarnak faragni Strange-nek, a folytatásokhoz.

III.Kevin Feige és Stephen Broussard Rachel McAdams szerepéről nyilatkoztak.
"Rachel orvos társát játsza Strange-nek. Közös múlttal rendelkeznek, ő az akivel kapcsolatban van az elején és ő lesz az aki végül amolyan horgonyként szolgál Strange-nek, hogy az emberek világában maradjon." - Kevin Feige.

"Rachel karaktere jól reprezentálja a mai New York átlag emberét. Látni fogja Strange-t az egész utazás előtt és után is, mint egy néző követi végig az eseményeket" - Stephen Broussard

IV.Kevin Feige az újonnan megjelent képek közül erről nyilatkozott: Kattints ide
"Ez a kép abból a jelenetből van amit mi csak "Magical Mystery Tour"-nak neveztünk. Itt tapasztalta meg Strange először a multiverzumba való utazást. Az ehhez hasonló jelenetek miatt gondoljuk, hogy más lesz mint az eddigi filmek. Más lesz mint minden más film." - nyilatkozta Kevin Feige.

V.Doctor Strange ruhájának egyes elemei közelebbről.
Cloak of Levitation:
A köpeny, ahogy gondolhatjátok, nem átlagos. Kisebb varázsigék lettek bele szőve. Ahogy a nevéből is adódik, lehetőséget ad a viselőjének a repülésre. Ám ez nem minden, a köpeny önmagában is tud mozogni, akkor is ha nincs a viselőjén.

The Eye of Agamotto:
Agamotto szeme. Az amulett ami Strange nyakában lóg, a marvel univerzum egy kivételesen erős ereklyéje. Az amulett csupán egy tok, amiben tényleg egy szem lakozik.

VI.Benedict Cumberbatch beszélt arról, mi inspirálta őt a szerepre.
Míg a legtöbb rajongó szívesen felöltené Strange szerepét, Benedict nem így állt hozzá.

"Tudják ez nem egy olyan dolog volt ami a bakancs listámon szerepelt. 20 évvel ezelőtt Angolt tanítottam Tibet-ben. Abban az időben rengeteget tanultam én is tőlük, a spirituális világról. Innentől fogva kezdet érdekelni a nyugati technológiai világ és a keleti misztikum ellentéte. Majd megtudtam, hogy ez egy ilyen film, és ez a film szerepel a Marvel Stúdió listáján és elkezdett érdekelni, elkezdtem érdekelni őket. Nagyon tetszik ez az eredeti történet, ahol Strange ráébred mekkora erő lakozik a testében és ez az erő nem a fizikai testi erő. A hétköznapi világból jutunk el ebbe a misztkius világba." - mesélte Cumberbatch.

VII. Kulisszák mögötti fotó. Ide kattintva láthatod.
Láthatóan az Ancient One templomából, legalábbis annak forgatási helyszínéről készült a kép. De szemfüles rajongók kiszúrhatják a bal felső sarokban, a falon lévő Seal of the Vishanti jelet, ami védi a templomot más dimenziókból származó támadásoktól.

VIII. Doctor Strange szerepe majdnem ugrott Cumberbatch-nek a híressége miatt.
"Ő egy olyan színész aki iránt már nagyon régóta érdeklődtünk. De egyre nagyobb és nagyobb híresség kezdett lenni. Mi nem szeretünk ilyen színészekkel dolgozni. Chris Pratt, Chris Hemsworth vagy Chris Evans se voltak akkora sztárok mikor castingoltuk őket. De ő egyre híresebb és egyre elfoglaltabb kezdett lenni és az időbeosztás miatt úgy tűnt, ez nem fog működni. Ezután elkezdtünk más színészek után érdeklődni, de hamar rájöttünk, hogy muszáj megoldanunk. Muszáj megoldanunk, hogy Cumberbatch-el dolgozhassunk és az ő szoros beosztásával. Ezért is csúsztattuk el a forgatást is. Így Benedict befejezte Londonba a Hamlet forgatását, kapott egy szabadnapot, majd másnap indult Nepálba forgatni az első jeleneteit a Doctor Strange-nek." - mesélte vidáman Kevin Feige.

IX.Feige mesélt Strange erejéről is. 
"Rengeteg dologra képes. Olyan varázsigékkel varázsol amiket a képregényekben ki se lehetett olvasni. De nem akartunk szégyenlősek lenni, megtartottuk ezeket a filmben is, hiszen ez teszi Doctor Strange-t furává (angol szóvicc: Strange=Fura). Aztán van ez a köpenye amivel repülni tud, de azért nem úgy repül mint Superman vagy mint Thor. A köpeny olyan mintha saját tudata is lenne és ezáltal kapunk egy újabb vörös köpennyel repülő szuperhőst - amit, bár láttunk már párszor - lehetőséget ad nekünk, hogy egy teljesen új és egyedi módon tegyük meg. Létre tudja hozni ezeket a Fény-Mandalákat, amiket pajzsként tud használni vagy akár fegyverként is. Képes portálokat nyitni és a szemünk előtt lép át rajta, majd bukkan fel a világ egy más pontján. De még így is, az erejének csupán a felszínét kapargattuk a filmbe, így hát lesz miért várni a folytatást." - mesélte nagy lelkesedéssel Feige.

A legérdekesebb cikket hagytam legutoljára:

X. Eye of Agamotto lenne a Time Gem? 
Az eddigi összes Marvel film egy lépésnek számított a végső nagy leszámoláshoz, az Avengers: Infinity War-hoz. Ennek a játéknak az egyik eleme a 6 végtelen kő összegyűjtése, amiknek erejét az Infinity Gauntlet segítségével lehet összekötni. 4 db kő a 6-ból már megjelent különböző filmekben és most lehet kiszúrtuk az 5. követ.

Agamotto szeme akkora hatalommal bír, hogy már önmagában jogosan gondolhatnánk, hogy egy kőről van szó, legalábbis a Marvel Moziverzumban. Erre Kevin Feige nyilatkozata még jobban ráerősített, ráadásul lehet elárulta, hogy a Soul vagy a Time gemek közül melyikről van szó.

"A Cloak of Levitation és az Eye of Agamotto a névjegyeivé váltak Strange-nek. Ebben a filmben a szem egy nagyon fontos ereklye, ami nagyon veszélyes lehet ha rossz kézbe kerül, hiszen rengeteg dologra képes, de ezek közül is a legveszélyesebb tulajdonsága, hogy a valószínűséget tudja befolyásolni. Amit akár úgy is mondhatnánk, hogy "felboríthatja az időt" - ami egyébként egy fontos része a film történetének is." - válaszolta a kérdésekre Feige.

A "felboríthatja az időt" elég erős utalás arra, hogy az Time Gem-ről van szó. Ráadásul a Szem narancssárga színe egyezik a képregényekben látható Time Gem narancssárga színével.

És bár amíg hivatalos bejelentés nincs, vagy nem láttuk a filmet, addig semmi se biztos, de úgy tűnik elég nagy a valószínűsége, hogy ez valóban a Time Gem lesz. Ez azt jelenti, hogy már csak a Soul Gem maradt hátra.

 

A Doctor Strange 2016 novmber 4-én kerül a mozikba.
További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews/

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr338211162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2016.01.05. 14:12:02

Ha igazán tökös lenne a marvel, akkor behoznák rosario dawsont a dd, jessica jonesból.
Ugye ő ott az Éjszakás Nővér karaktere aki Strange nője lesz egy idő után.
süti beállítások módosítása