2015. október 17. 17:01 - villgabor

Thor: Ragnarok várható történet

Hamarosan elkezdődik a harmadik Thor film forgatása is. Nézzük meg mit is várhatunk a filmtől, legalábbis a történetet illetően.

Sajnos a "Ragnarok" kifejezés elég sokszor és többféleképpen is megjelenik a képregényekbe. Szorosan vett értelembe véve a végítélet napja, amikor Asgard elbukik és vele együtt a 9 birodalom is megsemmisül. Ez eddig szép és jó, de ez többször is előfordult a képregényekbe és hogy még bonyolultabb legyen a helyzet egy Ragnarok nevű karakter is létezik ebben a világban.

I. Akik régebb óta követik a blogot már olvashattak Ragnarok-ról, mint a karakterről. Aki egy cyborg klónja az igazi Thor-nak, Tony Stark teremtménye a Civil War eseményei során. Róla ide kattintva olvashattok többet.

II. Az északi mitológiában pedig a világ végét jelenti. Skoll végül felfalja Solveig-t a nap Istennőt, és testvére pedig ugyan ezt teszi Solveig testvérével, Mani-val a Hold Istennel. A 9 birodalom teljes sötétségbe borul. Fenris az óriás farkas elszabadul, ahogyan Jormungand az óriás kígyó is Midgard-on. A jégóriások megtámadják Asgardot, Lokival karöltve. aki emellett a pokol seregeit is maga mögött tudhatja, és ha ez még nem lenne elég, az óriás tűzdémon, Surtur elhagyja Muspelheim-et, hogy az istenek elleni harcba csatlakozzon. Odin Fenris-vel száll szembe, míg Thor Jormungand-dal veszi fel a harcot. Heimdall és Loki egymással harcolnak de egyikük sem éli túl ezt a találkozást. Thor legyőzi az óriás férget, de a kígyó mérge végez a villámok istenével. Odin és a Farkas harca sokáig húzódik, de végül a Farkas felfalja Odin-t. Surtur felperzseli mind a 9 birodalmat és ezáltal végez mindenkivel. Nem egy happy end sztori, ugye?

III. A képregényekben hasonlóképp a világvégét jelenti, bár több történet is létezik. A legismertebb: Thor megörökli apja, Odin erejét, miután ő meghal a tűzdémon, Surtur-ral vívott harcban. Mindeközben Loki rátalál az öntő formára, amiből a Mjolnir-t kovácsolták Thor-nak a törpök, megszerzi és fegyvert kovácsoltat magának. Az új fegyverével és erős szövetségesével az oldalán (igen, jól gondoljátok, Loki a hatalmas erejű tűzdémonnal kötött szövetséget), megtámadja Thor-t és barátait. A csata elején a Mjolnir darabjaira törik és a harc egész Asgardot elpusztítja. Mjolnir szintű fegyverével az asgardi istenek nem jelentenek számára kihívást, könnyedén legyőz mindenkit. Thor beismeri, hogy nincs elég ereje, hogy ezt megállítsa, de van egy erő, ami még nincs a birtokába: "Odin bölcsessége". Ahhoz, hogy ezt megszerezze, kivágja mindkét szemét és felakasztja magát a Yggdrasil-ra, az élet fájára. Ebben az állapotban tudja meg, hogy egy felsőbbrendű faj, manipulálta a Ragnarok eseményt, akik a közben felszabaduló hatalmas energiákból táplálkoznak. Egyfajta körforgást létrehozva, hogy újra és újra megtörténjen, az idők végezetéig, ezzel megfosztva az isteneket a hősi halál utáni nyugalomtól. Röviden, ahhoz, hogy Thor a körforgást megszakítsa, fel kell áldoznia magát. A képregényekben nem hal meg, a semmiben létezik tovább, ám később visszatér.

Szóval ezek tükrében, milyen tartalom juthat el a mozivászonig?
Jelen pillanatban, azzal biztosan számolhatunk, hogy valami nagyon rossz fog történni Asgardban és ennek Loki lesz az oka. Feltételezhetően Odin, bár Loki átvette a helyét, nem halt meg, de nem fogja túlélni a harmadik filmet, sőt lehet már a film nagy részét sem. Nos, ha Sultur része lesz a történetnek, minden bizonnyal láthatjuk, ahogy Loki megalkuszik vele, aminek következménye lehet Odin halála, ezzel megalapozva a háborút Asgardon. Várhatóan az izgalmak fokozására, Loki új fegyvert szerezve tényleg darabokra fogja törni a Mjolnir-t.

És egy kis extra a végére: Feltűnhet egy új karakter a történetben - Beta Ray Bill. A történet szerint, a karakter bolygóját, a kiszabaduló Sultur elpusztítja. A faj életben maradt tagjai egy űrhajón hagyták el a bolygót, és Beta Ray Bill lett megbízva, hogy amíg a faj hibernált állapotban van, keressen új otthont. Thor rálel az űrben sodródó hajóra, ahol először harcba szállnak egymással. A harc közben Beta Ray Bill felemeli és használja is Thor kalapácsát, a Mjolnirt. A történet vége, hogy Odin kovácsoltatott neki, egy saját pöröjt, hogy meg tudja védeni a népét. Lehet, hogy ő is csatlakozik a filmhez, ha máshogy nem is, talán vele indul a film, amivel felvezetik Sultur szabadulását. Ezzel megteremtve az esélyt, hogy Beta Ray Bill egy későbbi filmben akár fő szerepbe is kerüljön.

 

A Thor: Ragnarok 2017 július 28-án kerül a mozikba.
További érdekességekért és cikkekért kövesd a facebook oldalt: https://www.facebook.com/marvelcinematicnews

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr57985283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása