2014. december 16. 10:44 - villgabor

Amiért a Marvel Stúdiónak nincs is igazából szüksége Pókemberre

Legalábbis a következő Captain America: Civil War filmben. Azzal mindenki egyetért, hogy a Sony már épp elég ideje szerencsétlenkedik a Spider-Man filmekkel és vissza adhatná (de legalábbis megoszthatná) a filmes jogokat a sikert sikerre halmozó Marvel Stúdiónak.

A hetekben, hacker támadásoknak köszönhetően, kiszivárgott hírek szerint ugyanis a Sony és a Marvel a kulisszák mögött egyezkedni próbált a jogokról. És bár úgy tűnik, megakadtak a tárgyalások, van még remény. Ennek pedig még akkor is nagyon örülünk ha ez egy újabb reboot-ot jelent a sorozatnak, új főhőssel, új színészekkel és új történet(ek)el.

Az ötlet, miszerint az új Pókembert a Captain America: Civil War-ban mutatnák be, abból fakad, hogy az ő életére lenne a legnagyobb befolyással a kormány új Superhuman törvénye. Pókember titkos személyazonossága napvilágra került az eredeti Civil War képregényben, ahol ő volt az elrettentő példa arra, hogy milyen veszélyeket rejt magában az, ha egy hős felfedi magát.

De, egy gyors összehasonlítás erejéig, vegyük észre a különbségeket a Marvel Cinematic és Comicbook univerzum között. A filmes világban nemhogy mindenkinek titkos lenne a személyisége, de egyeseknek még a saját szuperhős tornyán is ott virít a neve. Vasember már az első körben felfedte kilétét. Amerika Kapitányról is mindenki tudja, hogy ő Steve Rogers. Mivel mindenki halottnak hitte, a történelemkönyvek felfedték valódi kilétét, hogy az emberek tudják kinek köszönhetik a háború megnyerését. Thor-nak még titkos alteregója sincs, nincs is rá szüksége. Egyedül Bruce Banner-ről nem tudja az egész világ, hogy ő a Hulk. De valójában ez nem is számít az ő esetében, érthető okokból.

Visszakanyarodva a képregényekhez, Peter Parker tényleg nagyon sokat kockáztatott azzal, hogy felfedte magát. Történt ugyanis, hogy egy bérgyilkos küldtek az otthonához, hogy végezzen vele. De helyette May nénikéjével végzett. Ezzel szemben az eddig leírtak alapján a többieknek nincs mitől tartani ilyen szempontból.

Ezeknek a különbségekkel a stúdió is tisztában van, állítólag nem is a "titkos személyazonosság" problémája lesz a Civil War középpontja. Ebből viszont egyenesen következik, hogy miért van szükség akkor Pókemberre? Az meg már csak hab a tortán (ha lehet hinni a hetekben elterjedt riportoknak), hogy a Marvel Stúdió egy teljesen új reboot-al arra szeretnének koncentrálni, hogy Peter hogyan tud egy átlagos tinédzser élete és Pókember élete között egyensúlyozni. Ezt eléggé megnehezítené az a tény, ha az első napján a Marvel Moziverzumban már fel is fednék a kilétét (a Civil War-ban).

Spider-Man másodlagos szerepe egyfajta mérleg Amerika Kapitány és Tony Stark között. Nem sokkal a Civil War kirobbanása előtt lett Avenger tag és azzal akart bizonyítani a csapattársainak, hogy ő is felfedte magát. Peter és Tony hamar megtalálták a közös nevezőt, a tudományt, amiért mindketten odáig vannak. Stark szárnyai alá vette Parker-t. Így amikor kitört a Civil War, Tony maga mellett tudhatta Peter-t és ő teljesen megbízott benne amikor arra kérte, hogy vegye le a maszkot. Viszont amikor Tony Stark Thor klónja megölt egy hőst, ez a bizalom megingott köztük és Pókember átállt Rogers oldalára.

Minek után, idő hiányában nincs lehetőség egy ilyen kapcsolatot kiépíteni Pókember és Vasember között a mozivásznon, az előbb leírt cselekmény itt egészen másképp hatna. A helyett, hogy egy felnőtt Pókember megválasztaná a saját útját és állna Stark mögé, a filmes verzió úgy hatna mintha Tony valami szegény jelmezes kisgyereket csak manipulálna. És a történet közepén lévő oldalváltásnak sem lenne akkora súlya, mivel nem tudták őt felépíteni úgy mint a "Marvel univerzum szíve".

Tehát végezetül, Pókembert így bevezetni több problémával járna mint amennyit megoldana. Tulajdonképpen, ha a marvelnek egy úgynevezett "street-level" hősre lenne szüksége,hogy demonstrálja a Superhuman Regisztrációs törvény hatásait, akadna választék bőven. Például az eredeti forgatókönyv szerint a Fekete Párduc játszaná el Pókember szerepét.

Abban már biztosak lehetünk, hogy a képregény és mozi féle Civil War teljesen más lesz. Kíváncsian várjuk, hogy mit is hoznak ki belőle. És még valami biztos: Pókembernek szüksége van a Marvel Stúdióra és a Marvel Stúdiónak is szüksége van Pókemberre!

Captain America: Civil War 2016 Május 6-án kerül a mozikba

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marvelcinema.blog.hu/api/trackback/id/tr286986735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Túrós (törölt) 2014.12.17. 17:43:05

Pedig szerintem Pókember sokkal klasszabb mint Amerika kapitány vagy a Zöld íjász

villgabor 2015.01.07. 10:57:54

@doggfather: Igen, új blog:) ha érdekel további infokért itt a facebook oldal: www.facebook.com/marvelcinematicnews

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.01.09. 10:52:24

@villgabor: facem nincs, de ide majd vissza vissza nézek időnként. ;)
süti beállítások módosítása